Fortnite: Απόσυρση της εφαρμογής από το App Store

Fortnite: Απόσυρση της εφαρμογής από το App Store

Νεαροί παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο ειδοποιήθηκαν μέσω του YouTube ότι το αγαπημένο τους παιχνίδι, το Fortnite, δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο App Store ούτε στο Google Play store. Το Fortnite, που έχει προσελκύσει πάνω από 350 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ νεαρών παικτών.

Η Apple και η Google απέσυραν την Πέμπτη το Fortnite από τα καταστήματα εφαρμογών τους επειδή παραβιάζει τους όρους πληρωμής, και τα νέα έφτασαν αμέσως σε παιδιά που είναι, κατά τα άλλα, πολύ μικρά για να ενδιαφέρονται για τις ειδήσεις.

Η απόσυρση, σημειώνει το πρακτορείο Reuters, σημαίνει ότι καινούριοι παίκτες δεν μπορούν κατεβάσουν το παιχνίδι και η εφαρμογή δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις από τι κατάστημα. Ωστόσο το παιχνίδι θα συνεχίσει να λειτουργεί, προς το παρόν, για όσους το έχουν ήδη εγκαταστήσει.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Fortnite, Epic Games, αμφισβήτησε την πολιτική της Apple να λαμβάνει μερίδιο από τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται στην εφαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν κατευθείαν την Epic, με χαμηλότερη τιμή.

Την Πέμπτη, η Epic κυκλοφόρησε στο Fortnite, το YouTube και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που παρωδεί την θρυλική διαφήμιση της Apple «1984» και το χάσταγκ FreeFortnite, που συγκέντρωσε σχεδόν 26 εκατομμύρια θεατές στην εφαρμογή TikTok.

Ένας νεαρός παίκτης από την Ινδία δήλωσε, «Οι φίλοι μου πιστεύουν πως το Fortnite θα νικήσει. Υπάρχει πολύς κόσμος που παίζει Fortnite, και θα στραφούν εναντίον της Apple».