Φορολογική απλούστευση ζητούν η ΚΕΕΕ και η ΕΣΕΕ

Φορολογική απλούστευση ζητούν η ΚΕΕΕ και η ΕΣΕΕ

Φορολογική απλούστευση και άρση των εμποδίων που σχετίζονται με τα διοικητικά βάρη των επιχειρήσεων, ζήτησαν από το βήμα του 2ου συνεδρίου επιχειρηματικότητας, με θέμα «Φυγή προς τα εμπρός. Βέλτιστες στρατηγικές στα χρόνια της κρίσης», ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Στην ομιλία του, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι "Επιχειρήσεις δυναμικές, επιχειρήσεις που αναπτύσσονται, επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας μέσα στην κρίση, υπάρχουν. Όμως, οι αντοχές και οι επιτυχίες τους είναι αποτέλεσμα υπερπροσπάθειας. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τις επιχειρήσεις να παλεύουν επ'' άπειρον κόντρα στο κύμα - και να τις τιμωρούμε μάλιστα, δια της φορολογίας, επειδή καταφέρνουν να μην βουλιάζουν.

Αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής, λιγότεροι φόροι, περισσότεροι πόροι για δημόσιες επενδύσεις, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και σοβαρή διακυβέρνηση: Αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις, για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Διαφορετικά, αντί για φυγή προς τα εμπρός, θα μιλάμε για φυγή προς τα έξω».

Από την πλευρά του, ο κ. Κορκίδης εκτιμά ότι η φορολογική απλούστευση κρίνεται αναγκαία, όπως και η αναθεώρηση και ο ορισμός ενός συγκεκριμένου ΦΠΑ για τις ευρωπαϊκές χώρες. Το ίδιο σημαντικό, όπως είπε, είναι να αρθούν τα εμπόδια που σχετίζονται με τα διοικητικά βάρη των επιχειρήσεων και, παράλληλα, να εντοπιστούν τα εμπόδια στην εθνική νομοθεσία που κρατούν δέσμια την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και να αντιμετωπιστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ