Φορολογικά

Δέκα δισ. φόρων καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, 00:02
To ποσό των 10 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις εν μέσω της υγειονομική κρίσης. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται φόροι και εισφορές που βρίσκονται σε αναστολή, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων αλλά και ο ΕΝΦΙΑ.
Δέκα δισ. φόρων καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις

Ανοίγει ξανά η επιστρεπτέα για 20.000 επιχειρήσεις

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020, 18:23
Ανοίγει ξανά η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής για περισσότερες από 20.000 περίπου επιχειρήσεις που φαίνεται ότι έμειναν εκτός. Σύμφωνα με πληροφορίες 17.000 επιχειρήσεις ενώ συμπλήρωσαν τα έσοδα τους όπως προβλέπει η απόφαση ξέχασαν να κλικάρουν στην ειδική αίτηση έτσι ώστε να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.
Ανοίγει ξανά η επιστρεπτέα για 20.000 επιχειρήσεις

Δελεαστική φορολογία σε συνταξιούχους για να έρθουν στην Ελλάδα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020, 23:00
Προσκλητήριο στους συνταξιούχους να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση με το δελεαστικό συντελεστή 7%. Σε άλλη διάταξή του νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται η σύσταση Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών με στόχο την αποσυμφόρηση των διοικητικών δικαστηρίων από εκκρεμείς υποθέσεις.
Δελεαστική φορολογία σε συνταξιούχους για να έρθουν στην Ελλάδα

Μιχάλης Στασινόπουλος: Το ελληνικό βαμβάκι από την... Γερμανία και η απουσία βιομηχανικής πολιτικής

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, 08:06
Την τραγική διαχείριση που κάναμε ως χώρα με τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας επικαλέστηκε χθες σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ ως παράδειγμα για την διαχρονική απουσία βιομηχανικής πολιτικής στην Ελλάδα ο Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Viohalco και επικεφαλής της Ελληνικής Παραγωγής.
Το ελληνικό βαμβάκι από την...  Γερμανία και η απουσία βιομηχανικής πολιτικής

Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1,4 δισ.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, 00:02
Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων από χιλιάδες ατομικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν μέρος της χρηματοδοτικής ενίσχυσης με ευνοϊκούς όρους, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής νούμερο 2, που ανέρχεται συνολικά σε 1,4 δισ. ευρώ. 
Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1,4 δισ.

Διορθώσεις φορολογικών δηλώσεων από το 2015 και μετά χωρίς πρόστιμα

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, 00:02
Σε διορθώσεις των φορολογικών τους δηλώσεων από το 2015 και μετά θα μπορούν να προβούν οι φορολογούμενοι, έως και τις 29 Ιουλίου, χωρίς να απειλούνται με πρόστιμα, καθώς την Τετάρτη άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις, διορθώνοντας πιθανά λάθη και παραλείψεις.
Διορθώσεις φορολογικών δηλώσεων από το 2015 και μετά χωρίς πρόστιμα

Οι δουλειές επανέρχονται αλλά η ανάκαμψη αργεί

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, 00:02
Tα δύο τρίτα ενός γκρουπ επιχειρήσεων με συνολικό τζίρο άνω των 2 τρισ. δολαρίων και πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενους, εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομία θα βγει από την ύφεση το αργότερο στο δ' τρίμηνο του 2020. Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για την Ευρωζώνη δείχνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει τον Ιούνιο αλλά δεν αναπτύσσεται.
Οι δουλειές επανέρχονται αλλά η ανάκαμψη αργεί

Συμψηφισμός οφειλών σε εφορία - ταμεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή φόρου εισοδήματος στους φορολογούμενους

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, 00:02
Στον συμψηφισμό των οφειλών που έχουν στην εφορία ή στα ταμεία οι φορολογούμενοι με την επιστροφή φόρου εισοδήματος που μπορεί να προκύψει θα προχωρήσει φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο να μειωθούν και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ύψος των οποίων ξεπερνά τα 140 δισ. ευρώ (σε εφορία και ταμεία).
Πώς θα γίνει η επιστροφή φόρου εισοδήματος στους φορολογούμενους

ΑΑΔΕ: Δεν έχουν ακόμα υποβληθεί ακόμα 4 εκατομμύρια δηλώσεις

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020, 11:07
Συνολικά 4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις εκκρεμούν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής στις εφορίες, καθώς μέχρι χθες είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά 2.451.765 δηλώσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων ανέρχεται σε 6.500.000 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
ΑΑΔΕ: Δεν έχουν ακόμα υποβληθεί ακόμα 4 εκατομμύρια δηλώσεις

Νέα ρύθμιση οφειλών: Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - 2% έκπτωση σε εφάπαξ πληρωμή

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020, 11:49
Νέα ρύθμιση οφειλών για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, με στόχο να βοηθηθούν τα νοικοκυριά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 
Αυξάνονται οι δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - 2% έκπτωση σε εφάπαξ πληρωμή

Πτώση εσόδων 30-40% τον Μάιο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, 09:00
«Βουτιά» της τάξης του 30-40% κατέγραψαν τα έσοδα τον Μάιο, επίπεδα ωστόσο χαμηλότερα της κατάρρευσης 50% ή και περισσότερο που προέβλεπαν οι πλέον δυσοίωνες εκτιμήσεις στο υπουργείο Οικονομικών για ένα μήνα κατά τον οποίο το σύνολο σχεδόν της οικονομίας βρισκόταν σε καραντίνα.
Πτώση εσόδων 30-40% τον Μάιο δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων ο συμψηφισμός 25% από την έκπτωση ΦΠΑ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, 00:02
Την έκπτωση 25% στον ΦΠΑ που δικαιούνται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι  επαγγελματίες  που πλήρωσαν εμπρόθεσμα το σχετικό φόρο «πίστωσε» σήμερα η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το 25% του ΦΠΑ, τον οποίο επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι εξόφλησαν εξολοκλήρου και εμπρόθεσμα έως τις 30 Απριλίου.
Στους λογαριασμούς των δικαιούχων ο συμψηφισμός 25% από την έκπτωση ΦΠΑ

Ποιοι θα δουν μειωμένα εκκαθαριστικά από την εφορία

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, 00:02
Ο λογαριασμός της εφορίας αναμένεται να ανακουφίσει τους περισσότερους από τους φορολογούμενους καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο έτος αλλά και οι εκπτώσεις φόρου που θεσμοθετήθηκαν συνεπεία της πανδημίας οδηγούν σε μειωμένα εκκαθαριστικά σημειώματα.
Ποιοι θα δουν μειωμένα εκκαθαριστικά από την εφορία

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και α' τριμήνου

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 16:10
Διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και Α΄ τριμήνου δίνει με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επισημαίνοντας ότι αυτό θα γίνει με τις οφειλές του Ιουνίου.
ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό του 25% ΦΠΑ Μαρτίου και α' τριμήνου

ΦΠΑ: Δεν πλήρωσαν τον Μάιο χιλιάδες επιχειρήσεις που περίμεναν έκπτωση 25%

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020, 00:02
Το μέτρο της αναστολής καταβολής των φορολογικών τους υποχρεώσεων έκαναν χρήση για τον μήνα Μάιο  χιλιάδες επιχειρήσεις (που τηρούν διπλογραφικά βιβλία) και οι οποίες ήταν υπόχρεες σε ΦΠΑ καθώς διαπίστωσαν ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι αυτόματοι συμψηφισμοί έτσι ώστε να πληρώσουν μειωμένο φόρο προστιθέμενης αξίας κατά 25%.
Δεν πλήρωσαν τον Μάιο χιλιάδες επιχειρήσεις που περίμεναν έκπτωση 25%

Φορολογικές δηλώσεις: Πιάνουν δουλειά τα λογιστικά γραφεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, 00:02
Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των φορολογούμενων που υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος. Παρά την αύξηση του ρυθμού, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό έτος έχουν υποβληθεί 581.828 λιγότερες δηλώσεις κάτι που προμηνύει την παράταση της σχετικής διαδικασίας και κατ' επέκταση την παράταση καταβολής των φόρων που προκύπτουν.
Πιάνουν δουλειά τα λογιστικά γραφεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Πώς θα γίνει η μείωση της προκαταβολής φόρου - Ποιους αφορά

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, 00:02
«Κούρεμα» στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση των εσόδων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ εξετάζεται και η μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 30% - 50%.
Πώς θα γίνει η μείωση της προκαταβολής φόρου - Ποιους αφορά

Ευνοϊκή ρύθμιση για τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 00:02
Νομοθετική διάταξη με την οποία η κυβέρνηση θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία 70.000 συνταξιούχων, οι οποίοι έλαβαν εκκαθαριστικά σημειώματα με πρόσθετους φόρους για τα αναδρομικά των ετών 2010-2013, κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή.
Ευνοϊκή ρύθμιση για τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων

Tι θα προβλέπει η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 00:02
Τα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων του Απριλίου και του Μαΐου θα αξιολογήσει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στη δεύτερη φάση χορήγησης κρατικών δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ στην επέκταση του κρατικού δανεισμού ενδέχεται να μπορούν να συμμετάσχουν και επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση του μέτρου.
Tι θα προβλέπει η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή