Φορο-λοταρία: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε

Φορο-λοταρία: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε

Η λοταρία των αποδείξεων είναι ένα κίνητρο για τους πολίτες να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, με αφορμή την πρώτη δημόσια κλήρωση που έγινε χθες.

Ανέφερε ότι η δεύτερη κλήρωση θα γίνει τέλος του Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται κάθε μήνα.

Υπενθυμίζεται πως χθες κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί, από τους οποίους ο καθένας κερδίζει από 1.000 ευρώ - ενώ κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες.

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς των πολιτών που έχουν πάρει μέρος στη λοταρία, περιλαμβάνεται στους τυχερούς, αποστέλλεται προσωποποιημένο μήνυμα στο λογαριασμό στην ιστοσελίδα του TAXISnet.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα δε θα μπουν σε όποιον λογαριασμό έχουν ήδη δηλώσει οι συμμετέχοντες, αλλά σε όποιον δηλώσουν εφεξής, ενώ τα κέρδη θα πληρωθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι χίλιοι που κληρώθηκαν αλλά δεν κέρδισαν, ενδέχεται να πάρουν το ποσό των 1.000 ευρώ εάν κάποιοι από τους χίλιους πρώτους νικητές αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν ή δε δηλώσουν IBAN.

Στο μεταξύ σε 4.556.328 ανήλθαν οι φορολογούμενοι που μπήκαν στην κληρωτίδα του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές τους με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών.

Να σημειωθεί ακόμα ότι από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκύπτει ότι στην κληρωτίδα μπήκαν λαχνοί που αντιστοιχούσαν σε 8.254.535 συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν συνολικά από 4.556.328 ΑΦΜ. Η συνολική αξία των συναλλαγών ήταν 2.093.786.015,92 ευρώ, ενώ κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ