8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Forbes: Αθήνα, ο ιδανικός προορισμούς για τουρίστες, αλλά και… ταξιδιώτες

Forbes: Αθήνα, ο ιδανικός προορισμούς για τουρίστες, αλλά και… ταξιδιώτες
αρχείου
shutterstock

Δημοσίευμα του Forbes εκθειάζει την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως είναι ιδανικός προορισμός όχι μόνο για τον κλασικό τουρίστα, αλλά τον αυθεντικό ταξιδιώτη!

“Πώς όμως μπορείς να ταξιδέψεις, χωρίς να γίνεις ένα από αυτούς τους τουρίστες,” διερωτάται ο αρθρογράφος του Forbes, τονίζοντας πως αυτό θα είναι το μεγάλο καλοκαίρι των διακοπών. Οι δαπάνες για τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,1 τρις δολάρια τον χρόνο, ξεπερνώντας τα ποσοστά προ πανδημίας κατά 11%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council and Oxford Economics.

Η Αθήνα, σύμφωνα με το Forbes, είναι ιδανική επιλογή και για τον κλασικό τουρίστα, και για τον αυθεντικό ταξιδιώτη. Όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, βιώνει μια ισχυρή τουριστική ανάκαμψη. Σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2021, έχει καταγραφεί αύξηση της τάξεως του 92% στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το Forbes, η διαφορά ανάμεσα στον ταξιδιώτη και τον τουρίστα είναι ουσιαστική. Οι τουρίστες συνήθως επισκέπτονται έναν προορισμό για λίγες μόνο μέρες. Ξοδεύουν τα χρήματά τους σε ξεναγήσεις και γεύματα σε εστιατόρια. Οι ταξιδιώτες τείνουν να μένουν στον προορισμό για μεγαλύτερο διάστημα και να αναζητούν να ζήσουν πιο αυθεντικές εμπειρίες εκεί. Γνωρίζονται με τους ντόπιους και χάνονται στον πολιτισμό της χώρας και δεν «ακολουθούν την αγέλη».

«Θα βρει κανείς τους τουρίστες σε συγκεκριμένα μέρη - την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Προφανώς και αξίζει να επισκεφθεί κανείς αυτά τα σημεία αναφοράς. Ωστόσο, ο αυθεντικός ταξιδιώτης θα τολμήσει να μην ακολουθήσει την αγέλη. Θα τον ιντριγκάρει η Αγορά και οι Αέρηδες. Θα αποφύγει τα ξενοδοχεία και θα προσπαθήσει να ετοιμάσει ο ίδιος το γεύμα του, χρησιμοποιώντας τοπική πρώτη ύλη και συνταγές!», αναφέρει χαρακτηριστικά για την ελληνική εμπειρία.