Folli Follie: Στον Εισαγγελέα τα υπομνήματα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 7 στελεχών

Folli Follie: Στον Εισαγγελέα τα υπομνήματα της οικογένειας Κουτσολιούτσου και 7 στελεχών

Εξηγήσεις δια υπομνημάτων παρέδωσαν στον Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση συνολικά δέκα πρόσωπα, εκ των οποίων τρεις από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και 7 στελέχη της Folli Follie, προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πρόκειται για την οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), και άλλα επτά πρόσωπα, ήτοι τρία μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. της εταιρείας, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπομνήματα οι ύποπτοι περιορίστηκαν στο νομικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιορίστηκαν να αναπτύξουν τα νομικά επιχειρήματα τους για τη μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης.

Απαντήσεις έδωσαν επισης ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, ο διευθυντής του λογιστηρίου, τρία μέλη της διοίκησης, ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που ενέκρινε τα επίμαχα στοιχεία του ισολογισμού του 2017. Οι περισσότεροι εκ των κληθέντων φέρονται να δηλώνουν άγνοια για τη θεωρούμενη ως αλλοιωμένη οικονομική εικόνα και να ισχυρίζονται πως αν τίθεται θέμα, αυτό έχει αφετηρία του στην Ασία και σε θυγατρικές του Ομίλου.

Μετά την ποινική αποτίμηση αυτής της δικογραφίας, ο εισαγγελικός λειτουργός θα συνεχίσει την έρευνα του σε ό,τι αφορά άλλες πτυχές της υπόθεσης, όπως το ενδεχόμενο χειραγώγησης μετοχής, άλλες πράξεις απάτης κ.ά. Η έρευνα του εισαγγελέα με βάση τα στοιχεία που ήδη έχει στα χέρια του, τον οδηγεί πολλά χρόνια πίσω και -όπως εκτιμάται- η αξιολόγηση αυτού του υλικού θα φέρει ενώπιόν του αρκετά πρόσωπα, τα οποία λόγω θέσης και αρμοδιοτήτων θα κληθούν σε εξηγήσεις για πράξεις και παραλείψεις τους.