Folli Follie: Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής Φρ. Γρατσώνης

Folli Follie: Παραιτήθηκε ο οικονομικός διευθυντής Φρ. Γρατσώνης

Λίγες ημέρες μετά τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία Folli Follie και σε εννέα φυσικά πρόσωπα που είχαν θέσεις ευθύνης στη διοίκησή της, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου κ. Φραγκίσκος Γρατσώνης, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο ίδιος βεβαίως, θα παραμείνει στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου της επιχείρησης για όσο διάστημα κρατήσει η διαδικασία, ώστε να συνδράμει με τις γνώσεις του στην όλη προσπάθεια εξεύρεσης της άκρης του νήματος.

Θυμίζουμε πως η Ε.Κ. είχε επιβάλει για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς πρόστιμο 160 χιλ. ευρώ στον κ. Γρατσώνη, ενώ για την παράβαση των σχετικών με την παροχή ζητούμενων στοιχείων διατάξεων των νόμων 1969/1991, 3556/2007 και 4443/2016, του είχε επιβάλει πρόστιμο 40 χιλ. ευρώ.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Folli Follie

Αναφορικά με την παραίτηση του κ. Γρατσώνη, η εταιρεία Follie Follie με επίσημη ανακοίνωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές αναφέρει πως «ο κύριος Φραγκίσκος Γρατσώνης υπέβαλε την παραίτηση του από τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Εταιρείας.

Η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επιλογής νέου Οικονομικού Διευθυντή, ο οποίος θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και τα αυξημένα καθήκοντα της εν λόγω θέσης και πρόκειται να επανέλθει με νεότερη ανακοίνωσή της αναφορικά με το πρόσωπο αυτό.

Η Επιτροπή Ελέγχου του Διοικητικού Συμβουλίου με δεδομένη την σύνθετη δομή του Ομίλου και των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια των ελέγχων (ΕΥ και A&M) που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζήτησε από τον κύριο Γρατσώνη όπως παραμείνει στη διάθεσή της στο πλαίσιο της παραπάνω διαδικασίας και αυτός αποδέχθηκε».