Folli Follie: «Παίζει» τα τελευταία (νομικά) χαρτιά προστασίας…

Folli Follie: «Παίζει» τα τελευταία (νομικά) χαρτιά προστασίας…

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Τα τελευταία «χαρτιά» και τις τελευταίες (νομικές) άμυνες στην προσπάθεια να καθυστερήσει τις διεκδικήσεις από πιστωτές και ομολογιούχους αποζημιώσεων, προσπαθεί να «παίξει» η Folli Follie, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει νέα αίτηση προστασίας.

Η νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα, θα κατατεθεί είτε σήμερα είτε αύριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση μέρους των πιστωτών – ομολογιούχων αλλά και αυτή των εργαζομένων.

Πρόκειται για τις… ύστατες κινήσεις προστασίας μέσω των δικαστηρίων που κάνει η Folli Follie, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει το γαϊτανάκι των διεκδικήσεων, που δύναται να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και να οδηγήσει σε… άτακτη κατάρρευση την εταιρεία.

Θυμίζουμε πως αύριο Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, θα συζητηθεί ενώπιον του προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση 56 επενδυτών που ανήκουν στο νεοσύστατο group που ονομάστηκε Ένωση Ελλήνων Επενδυτών με στόχο να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Η αίτηση στρέφεται κατά της Folli Follie και των ορκωτών ελεγκτών της, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια αίτηση από 150 επενδυτές, η οποία καταρτίζεται σε δικογραφία.

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί και η αίτηση προσωρινής διαταγής για την προστασία περιουσίας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα γνωστοποιηθεί και η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης συντηρητικής κατάσχεσης.

Χθες εξέπνευσε η προθεσμία για τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Folli Follie ενώπιον του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, Ιωάννη Δραγάτση.

Κλήθηκαν δέκα πρόσωπα ως ύποπτοι ώστε να δώσουν εξηγήσεις για τη διάπραξη κακουργημάτων και συγκεκριμένα, «απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού» και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε βαθμό κακουργήματος.
 
Πρόκειται για την οικογένεια Κουτσολιούτσου (Δημήτρης, Γεώργιος, Αικατερίνη), και άλλα επτά πρόσωπα, ήτοι τρία μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. της εταιρείας, ο οικονομικός διευθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Όλοι είχαν λάβει προθεσμία έως χθες, ώστε να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να καταθέσουν υπομνήματα με εξηγήσεις. Δεν έχει γίνει κάτι παραπάνω γνωστό για την έκβαση των χθεσινών καταθέσεων. Θυμίζουμε πως το Συμβούλιο Εφετών έχει ήδη «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα όλων των ανωτέρων εμπλεκομένων.