Folli Follie: Ένα βήμα πιο κοντά στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Folli Follie: Ένα βήμα πιο κοντά στην επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με την αίτηση επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας έγινε το πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα η FF, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα. Στις 4 Νοεμβρίου η έκτακτη Γενική Συνέλευση αναμένεται , εκτός απροόπτου, να επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης καθώς συμμετέχει στη ΓΣ η ειδική εντολοδόχος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στο δικαστήριο η διοίκηση της Folli Follie υποστήριξε πως πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές καταστάσεις που ήταν διαθέσιμες όταν υποβλήθηκε το αίτημα, δηλαδή του 2018, ενώ οι προϋποθέσεις που είχε θέσει το δικαστήριο για να προχωρήσει στην τυπική επικύρωση της συμφωνίας έχουν εκπληρωθεί.

Παρέμβαση κατά της επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης κατέθεσαν οι μέτοχοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και η QQuant. Αφού κατατεθεί ένα υπόμνημα, που ζήτησε το δικαστήριο, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως θα υπάρξει θετική απόφαση επί της τυπικής έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης.

Τέλος, η εταιρεία εξασφάλισε επιπλέον παράταση της προσωρινής προστασίας έναντι αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να εκκινήσουν οι πιστωτές της. Όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας στο Liberal Markets «είναι πολύ σημαντική η προσωρινή προστασία, καθώς μέχρι να περάσει από τη ΓΣ η συμφωνία εξυγίανσης, η εταιρεία δεν απειλείται από κατασχέσεις. Η έγκριση αναμένεται άμεσα, στις 4 Νοεμβρίου έχουμε ΓΣ, όπου θα συμμετάσχει η ειδική εντολοδόχος. Κάτι που σημαίνει, πως τα εμπόδια που θέτουν οι άλλες πλευρές στη συμφωνία, αργά ή γρήγορα θα υπερκεραστούν».