Φόβοι για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Φόβοι για αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα

Για αύξηση στις τιμές των καυσίμων η οποία μπορεί να είναι άμεσα ορατή κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς καυσίμων, έπειτα από τη γεωπολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την επίθεση στις σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco και την αύξηση – ρεκόρ στις τιμές του αργού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Γιώργου Ασμάτογλου, η αύξηση στην τιμή των καυσίμων μπορεί να φτάσει έως και 5%.

«Σήμερα οι πρατηριούχοι που θα πάνε να αγοράσουν καύσιμα θα πάρουν 11 ευρώ ανά 1000 λίτρα παραπάνω, που σημαίνει ότι η τιμή θα πάει από 1,6 στο 1,614 κι αν αυτό συνεχιστεί, στο τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στο 1,68», δήλωσε ο κ. Ασμάτογλου στον ΑΝΤ1.

«Η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη»

Το ενδεχόμενο δραστικής αύξησης στις τιμές των καυσίμων, επεσήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ.

Δεν συμμερίζεται ωστόσο την εκτίμηση ότι οι αυξήσεις αυτές μπορεί να φανούν από σήμερα «στην αντλία», λέγοντας ότι «δεν μπορεί επειδή υπάρχει η πληροφορία κάποιος να ακριβύνει από σήμερα. Θα τον αποβάλει η αγορά».

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «αν κάτσει στα 70 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο, τότε η αύξηση μπορεί να είναι μεγάλη (σ.σ. στην βενζίνη)».

Παρόλα αυτά επιχείρησε να φανεί καθησυχαστικός λέγοντας ότι «είναι παρακινδυνευμένο να πούμε αν τελικά θα υπάρξει αύξηση.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν συντρέχει λόγος πανικού

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για τα καύσιμα, τόνισε ότι δε συντρέχει κανένας λόγος πανικού ή αποσταθεροποίησης της αγοράς εξαιτίας της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχουν αποθέματα ασφαλείας καυσίμων.