7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Fitch: Τα ξενοδοχεία που ανακάμπτουν γρηγορότερα –Τι αναφέρει για τη Sani/Ikos

Fitch: Τα ξενοδοχεία που ανακάμπτουν γρηγορότερα –Τι αναφέρει για τη Sani/Ikos

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Ευρώπη ανακάμπτει με γρήγορους ρυθμούς, αναφέρει η Fitch σε έκθεσή της. Οι αναλυτές αναφέρουν πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ταξίδια αναψυχής, ενώ μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εντάσσεται η Sani/Ikos. Η A&O, η Accor , η NH και η Melia βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των ομίλων που ξεπερνούν γρηγορότερα τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται τα ταξίδια αναψυχής επλήγησαν λιγότερο από τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία κατέγραψαν πτώση 61%, καθώς οι περισσότερες εταιρείες μείωσαν τα εταιρικά ταξίδια. Ωστόσο, ο κλάδος αναψυχής ήδη αρχίζει να ανακάμπτει. Στην προσπάθειά τους να απορροφήσουν την πτώση των εσόδων τους, που συνεπάγεται η πανδημική κρίση, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι προχώρησαν σε περικοπές λειτουργικών εξόδων. Άλλωστε το 2020, τα EBITDA όλων των ομίλων ήταν αρνητικά. Σε αυτό το πλαίσιο η Sani/Ikos κατέγραψε πτώση των εσόδων της 82% και υιοθέτησε πολιτικές περιορισμού του κόστους λειτουργίας του κατά περίπου 45%. Επομένως το προηγούμενο έτος είδε τα έσοδά του να πέφτουν πάνω από 60%.

Οι αναλυτές αναμένουν οι πολιτικές περιορισμού κόστους, να συνεχιστούν σε μικρότερη βέβαια έκταση και το 2021, ενώ τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις συνέβαλαν στον περιορισμό της ζημιάς των μεγάλων παικτών του ξενοδοχειακού κλάδου.

Τέλος, ο γνωστός οίκος διατηρεί την αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου της Sani/Ikos σε B- με σταθερές προοπτικές.