Fitch: Αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε 'B-' από 'CCC', θετικό το outlook

Fitch: Αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε 'B-' από 'CCC', θετικό το outlook

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ''B-'' από ''CCC'' προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με τη Fitch, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί σταθερά, καθώς θα στηρίζεται στη συμμόρφωση στους όρους που έχει θέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), στον μειωμένο πολιτικό κίνδυνο, στη σταθερή αύξηση του ΑΕΠ και στα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα θεσπιστούν μέχρι το 2020.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μειώνει τους κινδύνους που υπό άλλες συνθήκες θα υπονόμευαν την οικονομική ανάκαμψη λόγω της μειωμένης εμπιστοσύνης των επενδυτών ή λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές από το Δημόσιο προς τον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη, ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε σταθερό το outlook της Ελλάδας σε θετικό, καθώς αντανακλά τις εκτιμήσεις του ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να προκληθεί αστάθεια στις αγορές και ότι το Eurogroup θα προκρίνει μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2018.