Fed: Σύντομα κατάλληλη η αύξηση των επιτοκίων

Fed: Σύντομα κατάλληλη η αύξηση των επιτοκίων

Σε ευρεία συμφωνία ως προς μια γενική προσέγγιση συρρίκνωσης του ισολογισμού της τράπεζας βρέθηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve κατά τη συνεδρίαση στις 2-3 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν σήμερα, σχεδόν όλα τα μέλη ήταν σύμφωνα με το σχέδιο να τερματιστεί η επανεπένδυση του κεφαλαίου των τίτλων που ωριμάζουν – η κύρια προσέγγιση για τη συρρίκνωση του ισολογισμού αντί της πώλησης παγίων- σε αργά ίσως και αυξανόμενα στάδια, αντί της οριστικής διακοπής με τη μία.

Όσον αφορά τα επιτόκια, οι περισσότεροι υποστήριξαν πως θα είναι «σύντομα» καιρός για μια αύξηση ξανά, ένδειξη πως η πλειοψηφία της Κεντρικής Τράπεζας παραμένει αποφασισμένη σχετικά με την αύξηση στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα.

Ωστόσο, η συζήτηση για το outlook έδειξε διευρυμένες διαιρέσεις μεταξύ των αξιωματούχων της Fed, με «αρκετούς» να βλέπουν πιθανή την ανάγκη να αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό, ενώ μερικούς άλλους να θεωρούν ότι ένας πιο αργός ρυθμός είναι πιο ενδεδειγμένος.