Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια, καμία αλλαγή το 2020

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια, καμία αλλαγή το 2020

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Fed κατά την τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς με τους αξιωματούχους της τράπεζας να σημειώνουν ότι θα περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η οικονομία προτού προβούν σε περαιτέρω κινήσεις.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν πως δεν σκοπεύουν να αλλάξουν τα επιτόκια του χρόνου, σύμφωνα και με τις τελευταίες τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα στοχεύουν σε μία μόνο αλλαγή το 2021, ακολουθούμενη από μία δεύτερη το 2022.

Η λογική του «περιμένουμε και βλέπουμε» δείχνει πως ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ και οι συνάδελφοί του είναι σύμφωνοι με το σημερινό επίπεδο του κόστους δανεισμού, αφότου προχώρησαν σε τρεις μειώσεις επιτοκίων την περίοδο Ιουλίου - Οκτωβρίου. Αυτές οι κινήσεις στόχο είχαν να προστατεύσουν την οικονομία από τις συνέπειες του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ του προέδρου Τραμπ και της Κίνας αλλά και την επιβράδυνση της ανάπτυξης παγκοσμίως.

«Η επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα στοιχεία που αφορούν τις οικονομικές προοπτικές, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων εξελίξεων και των πιέσεων του πληθωρισμού», σημείωσε η Fed σε ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίαση.