Φάκελος Folli Follie: Απολογούνται τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Φάκελος Folli Follie: Απολογούνται τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Ενώπιον της 35ης ανακρίτριας απολογούνται σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 ο ιδρυτής και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την υπόθεση του σκανδάλου που συντάραξε την ελληνική επιχειρηματική και χρηματιστηριακή αγορά, όταν στις 4 Μαΐου 2018 το fund Quintessential Capital Management (QCM) προχώρησε στις αποκαλύψεις.

Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και ύστερα από μπαράζ διοικητικών προστίμων και ποινών από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οικογένεια Κουτσολιούτσου που φέρεται να ενορχήστρωσε όλο το σχέδιο, εξακολουθεί να μην έχει αντιμετωπίσει με ουσιαστικό τρόπο τη δικαιοσύνη.

Οι απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Καίτης και του γιου τους Τζώρτζη έχουν ξεκινήσει από το πρωί. Οι ίδιοι φέρονται ως βασικοί εμπλεκόμενοι και κύριοι ενορχηστρωτές της υπόθεσης παραπλάνησης της επενδυτικής και χρηματιστηριακής κοινότητας, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα αξιοπιστίας σε όλη την ελληνική αγορά αλλά και την οικονομία ευρύτερα.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται περίπου 30 κατηγορούμενοι, οικονομικά και διοικητικά στελέχη της εταιρείες, είτε στην Ελλάδα είτε στην Ασία, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.

Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είναι αντιμέτωποι με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν προκειμένου να πετύχουν αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα: απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και χειραγώγηση μετοχών.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορούν μια σχεδόν 18ετή περίοδο, από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018, ενώ για τα πεπραγμένα των πρώην ισχυρών μετόχων του ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες. Παράλληλα, ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρείας.