Φ. Σαχινίδης: Η χρηματοδότηση από τις αγορές καθυστερεί εξαιτίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Φ. Σαχινίδης: Η χρηματοδότηση από τις αγορές καθυστερεί εξαιτίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Η σημερινή έκδοση του 10ετους ομολόγου είναι ένα από τα πολλά αναγκαία βήματα για την αποκατάσταση της κανονικότητας όσον αφορά στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από τις αγορές, που καθυστερεί απελπιστικά εξαιτίας των αδιέξοδων επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «η απόδοση του ελληνικού ομολόγου είναι στο 3,9%, όταν το αντίστοιχο γερμανικό έχει απόδοση 0,18%, το πορτογαλικό 1,46% και το ιταλικό 2,7%». Τονίζει πως πρόκειται για το τίμημα των λανθασμένων χειρισμών που στέρησε τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και πως η μειωμένη αξιοπιστία της χώρας αποτυπώνεται στη μεγάλη διαφορά αποδόσεων από τα αντίστοιχα ομόλογα άλλων χωρών της Eυρωζώνης και ειδικά εκείνων που βρέθηκαν σε παρόμοια θέση με τη χώρα μας.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης υπογραμμίζει πως «η μόνη οδός για την περαιτέρω μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας είναι η πλήρης αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας με την προώθηση ενός Εθνικού Σχεδίου Προοδευτικών Μεταρρυθμίσεων που δεν μπορεί να εφαρμόσει η πελατειακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news