Φ. Καραβίας: Θετική κάθε λύση που συμβάλλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, 16:08
-A +A
Φ. Καραβίας: Θετική κάθε λύση που συμβάλλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι μπροστά από την επίτευξη των στόχων των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν θέσει σε επίπεδο τριετίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Go International.

Ερωτηθείς για το θέμα του σχεδίου της ΤτΕ, με στόχο την ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, ο κ. Καραβίας δήλωσε ότι βλέπει θετικά κάθε λύση που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, αφού έχει προηγηθεί διαβούλευση, αξιολόγηση και έγκριση από τις εποπτικές αρχές.

«Θα πρέπει αν είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί τελευταία λέγονται πολλά για το θέμα χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ωριμότητα», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα οι τράπεζες, πέρα από την κληρονομιά της κρίσης, τα κόκκινα δάνεια, να επικεντρωθούν στο βασικό έργο τους που είναι η συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι που ήδη κάνει η Eurobank με σειρά πρωτοβουλιών και νέες χρηματοδοτήσεις.

«Υπάρχουν πολλές υγιείς, βιώσιμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν ποιοτικά προϊόντα και ανταγωνίζονται ξένες επιχειρήσεις από χώρες όπως η Γερμανίας, οι ΗΠΑ κ.λπ. Στηρίζουμε αυτές τις επιχειρήσεις και είμαστε περήφανοι στη Eurobank που συνεργαζόμαστε μαζί τους», τόνισε ο κ. Καραβίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 11/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα