Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα δώσει δάνεια σε επιχειρήσεις €5,5 δισ. τη διετία 2018-2019

Φ. Καραβίας: Η Eurobank θα δώσει δάνεια σε επιχειρήσεις €5,5 δισ. τη διετία 2018-2019

Έτοιμη να ανοίξει ακόμη περισσότερο τις κάνουλες για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών πλάνων είναι η Eurobank, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Φωκίων Καραβίας από τη Θεσσαλονίκη.

«Οι τράπεζες πρέπει να είναι στο πλευρό της επιχείρησης και του επιχειρηματία για κάθε τι που αφορά την ανάπτυξη των εργασιών τους» τόνισε ο κ. Φωκίων Καραβίας στην τοποθέτησή του στην επιχειρηματική αποστολή Go In Thessaloniki που διοργανώνει η Eurobank, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πρόγραμμα Επιχειρηματικών Αποστολών Go International».

Ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι το 2018 οι συνολικές εκταμιεύσεις της Eurobank προς επιχειρήσεις θα αγγίξουν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και για το 2019 έχουν προϋπολογιστεί χρηματοδοτήσεις πάνω από 3 δισ. 

Εξήγησε πως η τράπεζα έχει το ρόλο του συμβούλου, διαθέτοντας τεχνογνωσία, εξειδικευμένα στελέχη, από την πρώτη ιδέα, μέχρι το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την εκτίμηση του ρίσκου, την αναγνώριση των προοπτικών στη διεθνή αγορά, με βασικό στόχο, να είναι η τράπεζα ο βασικός εταίρος της επιχείρησης σε κάθε βήμα της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank παράλληλα αναφέρθηκε στη χρηματιστηριακή αναταραχή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα που επηρεάζει και τις τιμές των μετοχών των τραπεζών. 

Ο κ. Καραβίας υποστήριξε πως μολονότι η αναταραχή αυτή ήταν εξωγενούς χαρακτήρα και οφειλόταν σε προφανή αντίκτυπο από εξελίξεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Τουρκία, αναζωπύρωσε την συζήτηση γύρω από τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, την αξιοπιστία και τη δυνατότητά τους να υποστηρίξουν την πραγματική οικονομία. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραβίας τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι στα μείζονα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, από το δημογραφικό και το ασφαλιστικό μέχρι τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, την εξωτερική ασφάλεια και το ρόλο της χώρας μας στον ευρωπαϊκό και διεθνή περίγυρο, η απάντηση είναι κοινή. Με μια λέξη: ανάπτυξη, ανάπτυξη μέσω επενδύσεων και εξωστρέφειας της οικονομίας.

«Ανάπτυξη στην οποία η Eurobank θέλει και κυρίως μπορεί να συμβάλλει» σημείωσε χαρακτηριστικά.