Exxon: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Αυστραλία, σκέψεις για μείωση προσωπικού παγκοσμίως

Exxon: Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Αυστραλία, σκέψεις για μείωση προσωπικού παγκοσμίως

Η Exxon Mobil εξετάζει το ενδεχόμενο περικοπών θέσεων εργασίας σε διεθνές επίπεδο μετά την ανακοίνωση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στην Αυστραλία και προστίθεται στη λίστα των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών που προχωρούν σε περικοπές προσωπικού λόγω της ιστορικής κατάρρευσης της ζήτησης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Η εταιρεία έχει μειώσει τις δαπάνες φέτος κατά 30% και ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι σχεδιάζει περικοπές τόσο κεφαλαιακών όσο και λειτουργικών δαπανών μετά τις ζημίες που παρουσίασε στο α΄ και β΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποσοστό μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού της, πέρα από το ότι στην Αυστραλία θα λάβει υπόψη της όλες τις αιτήσεις εθελουσίας εξόδου.

Η Exxon αναζητεί επίσης αγοραστή για το 50% της επιχείρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Bass Strait στη νοτιοανατολική Αυστραλία, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πιθανό να πουλήσει ή να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στη Μελβούρνη, το παλιότερο διυλιστήριο στην Αυστραλία.