Exxon Mobil: Μείωση κερδών κατά 58% στο δ' τρίμηνο

Exxon Mobil: Μείωση κερδών κατά 58% στο δ' τρίμηνο

Μείωση κερδών κατά 58% στο δ'' τρίμηνο ανακοίνωσε η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ, καθώς οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν χαμηλές.

Ωστόσο, η πτώση των κερδών ήταν κατώτερη των προσδοκιών των αναλυτών καθώς διαμορφώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του 2015 στα 2,78 δισ. δολάρια - 67 σεντς ανά μετοχή - από 8,84 δισ. ή 1,56 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο του 2014, σύμφωνα με το marketwatch. Τα κέρδη ανά μετοχή ξεπέρασαν τις προβλέψεις της FactSet για κέρδη στα 63 σεντς.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 59,81 δισ. δολάρια από τα 87,28 δισ. δολάρια, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 50,8 δισ. δολάρια.

Ακόμη, η παραγωγή πετρελαίου της εταιρείας αυξήθηκε στα 4,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τα 4,05 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

"Παρότι τα οικονομικά μας αποτελέσματα αντανακλούν τις προκλήσεις της εποχής, εμείς εξακολουθούμε να εστιάζουμε στις βασικές αρχές των δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης έργου αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης κόστους”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Exxon, Rex Tillerson.

Η μετοχή σημείωσε πτώση 0,7% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ συνολικά τους τελευταίους τρεις μήνες έχει μειωθεί κατά 11%.