Exxon Mobil: Απώλειες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο λόγω μείωσης της ζήτησης και των τιμών

Exxon Mobil: Απώλειες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο λόγω μείωσης της ζήτησης και των τιμών

Η Exxon Mobil ανακοίνωσε σήμερα απώλειες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές δαπανών καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός επηρεάζεται σημαντικά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στη ζήτηση και τις τιμές.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες για το 2021 σε 16 με 19 δις. δολάρια από τα 23 δις. δολάρια που είχε αρχικά προγραμματίσει.

Δήλωσε ακόμα ότι θα επανεξετάσει τις εκμεταλλεύσεις φυσικού αερίου στη Βόρεια Αμερική.

Οι καθαρές απώλειες της Exxon στο γ΄ τρίμηνο ήταν 680 εκατ. δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με κέρδος 3, 17 δις. δολαρίων ή 75 σεντς ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα υπερβεί τους στόχους μείωσης κεφαλαιακών και ταμειακών δαπανών για το 2020 και προβλέπει περαιτέρω περικοπές για το 2021.

Αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά περίπου 15% το εργατικό δυναμικό της και διατήρησε αμετάβλητο το μέρισμα για το δ΄ τρίμηνο στα 87 σεντς ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι το 2020 θα είναι η πρώτη χρονιά από το 1982 που η Exxon δεν αυξάνει το μέρισμα.