Εξωστρέφεια και εξειδίκευση τα asset της Profile

Εξωστρέφεια και εξειδίκευση τα asset της Profile

«Επίθεση» εξωστρέφειας έχει σε πλήρη εξέλιξη η διοίκηση της Profile Software, τα μέλη της οποίας είναι διαρκώς... με μια βαλίτσα στο χέρι προκειμένου να ενισχύσουν τις διεθνείς δραστηριότητες της εταιρείας.

Βασικός στόχος της διοίκησης ήταν και παραμένει το 2016 να κλείσει με τα 2/3 των πωλήσεων να προέρχονται από το εξωτερικό.

Ήδη η Profile Software ηγέτιδα εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για το διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, και τον ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο έχει διεθνή παρουσία, με γραφεία στη Γενεύη, στο Ντουμπάι, στο Λονδίνο, στη Σιγκαπούρη, στην Αθήνα και στη Λευκωσία, και επενδύει σε τεχνολογικά προηγμένες λύσεις που ανταποκρίνονται στον αυξανόμενο αριθμό πελατών της ανά τον κόσμο. Η εταιρεία έχει περισσότερους από διακόσιους εταιρικούς πελάτες σε 18 χώρες. Μεταξύ των πελατών αυτών, συγκαταλέγονται όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς Alpha Bank Eurobank, Αττικής), αλλά και πολύ γνωστά ονόματα χρηματοοικονομικών ομίλων, όπως η Raiffeisen Bank, η Groupama, η RBS, η ERGO, η Credit Agricole, η Mercedes-Benz Bank, η MetLife Alico, η BNP Paribas, η Τράπεζα Κύπρου η Banca Romaneasca και πολλοί άλλοι.

Το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες του Liberal, το 80% των νέων συμβολαίων αφορούσε πελάτες του εξωτερικού. Επίσης το 2015 είχε και ένα ακόμη χαρακτηριστικό καθώς αναμένεται για πρώτη φορά στην ιστορία της η εταιρεία να καταγράψει πάνω από το 50% του κύκλου εργασιών της από τη διεθνή της δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία από το 2014 εκπονεί επενδυτικό πρόγραμμα 15 εκατ. ευρώ με στόχο την επέκταση και εδραίωση της διεθνούς της παρουσίας και συνεχίζει τις επενδύσεις της τόσο σε ανάπτυξη προϊόντων, όσο και σε τομείς επέκτασης-διείσδυσης σε νέες αγορές.

H στόχευση της Profile για περαιτέρω διεθνοποίησή της είναι εφικτή, καθώς η αγορά στην οποία απευθύνεται και αφορά κυρίως λογισμικό για τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων αναμένεται διεθνώς να έχει άνοδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός οι επενδύσεις πληροφορικής των τραπεζών εκτιμάται ότι θα φθάσουν στα 300 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το περιβάλλον η Profile διαθέτει ήδη ανταγωνιστικά προϊόντα που προάγει και διευρύνει συνεχώς, έχει ήδη αναλάβει σημαντικές συμβάσεις σε μεγάλους πελάτες του εξωτερικού και έχει επιτύχει διεθνή αναγνωρισιμότητα, γεγονός που λειτουργεί ως πρόκριμα για την ανάληψη νέων εργασιών και την προσέλκυση νέων πελατών.

Διακρίσεις και παρουσιάσεις

Η διεθνής αναγνώριση για τις λύσεις της Profile Software διευρύνεται με πρόσφατη την ανάδειξη του συστήματος Mobius ως "Wealth Management Application for the Year" από τα Technology Innovator Awards καθώς και της εταιρείας ως "Best Wealth Management Software Provider – Europe 2015" και "European Financial Services Software Solutions Provider 2015" από το Global Banking and Finance Review και το Global Fund Awards, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της συμμετέχει με συνέπεια σε μεγάλα συνέδρια του εξωτερικού ειδικά στις χώρες ενδιαφέροντός της με μεγάλη επιτυχία.

Έτσι σήμερα 156/2/2016 η εταιρεία θα συμμετάσχει στο Middle East Wealth Management στο Ritz Carlton, DIFC, στο Ντουμπάι, ΗΑΕ, όπου θα παρουσιάσει στους επαγγελματίες επισκέπτες του συνεδρίου τις πελατοκεντρικές και καινοτόμες πλατφόρμες που απευθύνονται στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάλυση των τάσεων του κλάδου, των ευκαιριών και προκλήσεων που παρουσιάζονται, η εμβάθυνση στις βέλτιστες πρακτικές που υλοποιούνται διεθνώς, καθώς και στα διδάγματα από γνωστές αγορές wealth management, ώστε να παρουσιαστούν στην αγορά της Μέσης Ανατολής και Αφρικής προτάσεις για την ενίσχυση των λειτουργιών των τοπικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, με στρατηγικό άξονα το Wealth Management.

Εσωτερική αγορά

Στην εσωτερική αγορά η Profile ήδη κατέχει ηγετικό μερίδιο και θα συνεχίσει να εστιάζει το ενδιαφέρον της στους τομείς δραστηριοποίησής της, απευθυνόμενη κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα, όπου ήδη αποτελεί τον βασικό partner σε θέματα πληροφορικής σχεδόν για το σύνολο του εγχώριου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Παράλληλα πρόσφατα αναδείχθηκε Προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης για το έργο «Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Φορέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)» Η συνολική διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 5,5 έτη.

Το αντικείμενο της σύμπραξης περιλαμβάνει την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας (Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων και Εφετείων) που παράγονται με το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης, καθώς και την διαχείριση και συντήρηση του πληροφοριακού αυτού συστήματος και την παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης – αποηχογράφησης των πρακτικών αυτών.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία διαθέτει σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα, δεδομένου ότι έχει αναλάβει, στο διάστημα των τελευταίων οκτώ ετών, δυνάμει τριών διαφορετικών συμβάσεων, παρεμφερές έργο για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι όμως η πρώτη φορά που το έργο συμβασιοποιείται με την μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

Αντιόπη Σχοινά