Εξαγορά των διαγνωστικών του ομίλου ΥΓΕΙΑ από την Affidea Ευρωιατρική

Εξαγορά των διαγνωστικών του ομίλου ΥΓΕΙΑ από την Affidea Ευρωιατρική

Με μία σημαντική εξαγορά, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο σημαντικότερος ίσως τομέας, αυτός της υγείας έρχεται ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η εξαγορά των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου ΥΓΕΙΑ από τον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά όμιλο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αffidea αποτελεί χωρίς αμφιβολία γεγονός μείζονος σημασίας στον χώρο της υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ομίλου για την Ελλάδα.

Η Αffidea είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πανευρωπαϊκά με παρουσία σε 16 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος έχει εισέλθει στην Ελλάδα και έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, σε αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως ιατρούς χειριστές ιατρικού εξοπλισμού και διοικητικού προσωπικού. Η επικύρωση αυτής της συμφωνίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, αλλά και της μητρικής προς την ανάπτυξη και λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής της. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και Μνημόνιο Συνεργασίας για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο εδραιώνει και εξελίσσει την σχέση μεταξύ των δύο ομίλων, η οποία εγκαινιάστηκε με την συνεργασία τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Ιανουάριο του 2017. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο ομίλων και τους δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουν ο καθένας αποκλειστικά στο πεδίο εξειδίκευσής του, που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Affidea Ευρωιατρική και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη για τον όμιλο ΥΓΕΙΑ. 


Θεόδωρος Καρούτζος, διευθύνων σύμβουλος Affidea Ευρωιατρική

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ευρωιατρική Θεόδωρος Καρούτζος, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την καθιέρωση του ομίλου στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΥΓΕΙΑ από την πλευρά του Ανδρέας Καρταπάνης σημείωσε πως ο όμιλος ΥΓΕΙΑ έχει την δυνατότητα να εστιάσει στον κατεξοχήν τομέα δραστηριοποίησής του, αυτόν της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Η υγεία, εκτός από πολύτιμο αγαθό για όλους, αποτελεί παράλληλα και έναν εκ των βασικότερων μοχλών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη. Η ραγδαία ανάπτυξη των διεθνών προτύπων πιστοποίησης για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης και η εναρμόνιση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα με αυτούς, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο αυτό της οικονομίας. Ο χώρος δε επεκτείνει τις συνεργασίες του με την ασφαλιστική αγορά για την δημιουργία εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τάση αυτή κάνει ολοένα και εντονότερη την εμφάνισή της στις αναπτυγμένες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι και η αντίστοιχη συνεργασία της Affidea Ευρωιατρική και του ομίλου ΥΓΕΙΑ με την Εθνική Ασφαλιστική.

Η Ελλάδα με το μεγάλο σε αριθμό, αλλά και άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης στον τομέα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.