Εξαγορά της Pioneer Marine από τους Παπουλή - Ταπακτσόγλου

Εξαγορά της Pioneer Marine από τους Παπουλή - Ταπακτσόγλου

Τα στελέχη της Pioneer Marine Δημήτρης Παπουλής και Κορίνα Ταπακτσόγλου προχωρούν στην εξαγορά της ναυτιλιακής, σε συνέχεια της απόφασης που έλαβαν οι μέτοχοί της για την πώληση του συνόλου των πλοίων που διαθέτει.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπουλής και CFO η Κορίνα Ταπακτσόγλου μαζί με την ευρύτερη ομάδα management, ήρθαν σε συμφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Pioneer προκειμένου να προχωρήσουν στην εξαγορά της διαχείρισης της ναυτιλιακής, όπως μετέδωσε το tradewindsnews.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η πρόθεση της νέας ιδιοκτησίας είναι επωφεληθεί από την τρέχουσα δυναμική της αγοράς και να επεκτείνει περαιτέρω τον στόλο, ο οποίος από σήμερα αποτελείται από 13 υπό διαχείριση πλοία τύπου Handysize.

Σημειώνεται ότι οι μέτοχοι της Pioneer Marine, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νορβηγίας, ψήφισαν στις 23 Ιουνίου υπέρ του σχεδίου πώλησης όλων ή ουσιαστικά όλων των υπολειπόμενων περιουσιακών της στοιχείων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τον Pankaj Khanna, τον πρώην CEO της DryShips, με την υποστήριξη του ιδιωτικού Fund Garrison Investment Group.

Ο Δημήτρης Παπούλης και η Κορίνα Ταπακτσόγλου ήταν στελέχη της νέας ομάδας διαχείρισης που αντικατέστησε την διοίκηση Khanna, ο οποίος αποχώρησε το 2017, μεταφέροντας την εταιρεία από τη Σιγκαπούρη στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή κατέγραψε κέρδη 200.000 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του 2020.