EWG: Πράσινο φως για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

EWG: Πράσινο φως για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ

Το πρώτο «πράσινο φως» έδωσε το σημερινό EuroWorking Group για την εκταμίευση της της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με πηγές από την Ευρωζώνη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης την Παρασκευή στο Βουκουρέστι, και εφόσον οι υπουργοί επικυρώσουν την εισήγηση του EuroWorking Group, θα ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών σε ορισμένα κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.

Την αισιοδοξία του για την εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το «πράσινο φως» του EuroWorking Group.

«Πριν από λίγο τελείωσε το EWG, το οποίο πήγε πολύ καλά», είπε ο υπουργός Οικονομικών, κατά την έναρξη της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια». «Οι θεσμοί έκαναν θετική εισήγηση, και άρα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την εκταμίευση», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε ακόμα:

- Κομισιόν: Πράσινο φως για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ με πολλούς αστερίσκους