Euroxx: Τιμή στόχος για την Πειραιώς στα 2,20 ευρώ - «Βλέπει» ράλι άνω του 40%

Euroxx: Τιμή στόχος για την Πειραιώς στα 2,20 ευρώ - «Βλέπει» ράλι άνω του 40%

Στα 2,20 ευρώ θέτει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Euroxx με περιθώρια ανόδου 41%, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας, η εφαρμογή του σχεδίου Sunrise και η επικείμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύουν σημαντικά τις προοπτικές της.

Ειδικότερα, στην έκθεση με τον χαρακτηριστικό τίτλο 'Sunrise After The Storm" (Η ανατολή του ηλίου μετά την καταιγίδα), η Euroxx επισημαίνει ότι η αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ και η έκδοση του ομολόγου ΑΤ1 600 εκατ. ευρώ διευκολύνουν το πλάνο της Τράπεζας Πειραιώς για εκκαθάριση του ισολογισμού της, στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα σε αποδοτικότητα ενσώματων ιδίων κεφαλαίων δείκτη (RoTE) 10%.

Μετά τις εν λόγω ενέργειες, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) ανέρχεται στο 19,5%, ενώ τόσο ο δείκτης CET1 όσο και ο CAD αναμένεται να διατηρηθούν στο 11% και το 16% κατά τη διάρκεια του προγράμματος Sunrise. Παράληλα, το FLCET1 θα βελτιωθεί σταδιακά μετά το 2021 στο 12,4% και αναμένεται να φτάσει στο 17,3% το 2024.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα σχέδια της τράπεζας, ο δείκτης NPE's αναμένεται να υποχωρήσει κάτω του 12% τους επόμενους 12 μήνες, με την ολοκλήρωση δύο επιπλέον τιτλοποιήσεων ύψους 11 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, στα πλαίσια του σχεδίου Sunrise, έπειτα από τα αντίστοιχα projects Vega και Phoenix.

Σύμφωνα βέβαια με την έκθεση, η σχετικά χαμηλή κάλυψη των NPE's που κυμαίνεται στο 47,3% και είναι η δεύτερη χαμηλότερη στις τράπεζες, σε συνδυασμό με το υψηλό απόθεμα NPE's (στο 46,2% ο εν λόγω δείκτης), συνεπάγονται κινδύνους εκτέλεσης, ωστόσο η επέκταση του προγράμματος Ηρακλής και η πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς τους περιορίζουν.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι δεδομένου του εκτεταμένου αποτυπώματος της Πειραιώς στην ελληνική αγορά, θα είναι σε θέση να κατακτήσει κορυφαίο μερίδιο στην ανεπανάληπτη ευκαιρία πιστωτικής επέκτασης, όπως τη χαρακτηρίζει, που θα παράσχει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και θέτει τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου άνω του 40% από το τελευταίο της κλείσιμο χτες.