Euroxx: Πάνω από 1.000 μονάδες το ΧA - Ακόμα και φέτος επενδυτική βαθμίδα

Euroxx: Πάνω από 1.000 μονάδες το ΧA - Ακόμα και φέτος επενδυτική βαθμίδα

Υπεραποδίδουν οι ελληνικές μετοχές συγκριτικά με τις ξένες αγορές, η χώρα αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη, ενώ την ίδια στιγμή το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άμεσο μέλλον αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες. Παράλληλα, αν και αναμένεται η χώρα να κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα έως τις αρχές του 2023, αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και φέτος, προς τα τέλη του έτους. H έκθεση της Euroxx επισημαίνει μεταξύ άλλων τα top picks για φέτος και τις μακροοικονομικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. 

Οι επιλογές της Euroxx είναι κυρίως ενεργειακές εταιρείες για αυτό και θεωρεί ως top-picks:

  • Μυτιληναίος
  • Τέρνα Ενεργειακή, 

ενώ επιπροσθέτως εταιρείες με ισχυρές ταμειακές ροές όπως η Lamda και ο ΟΠΑΠ ενδείκνυνται για τοποθετήσεις. Οι τράπεζες βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων και την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων. Επομένως οι αναλυτές τις περιλαμβάνουν στα top picks. 

Σε ό,τι αφορά στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίες αυτές παραμένουν θετικές. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντική, η κατανάλωση ανακάμπτει και παράλληλα το έλλειμμα αναμένεται να μειωθεί.

Την ίδια στιγμή οι επενδύσεις που θα πυροδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένεται να μοχλευθούν, να καλύψουν το επενδυτικό κενό και να συμβάλλουν καταλυτικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα οφέλη δε για την ελληνική οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολλαπλασιαστικά. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ελληνική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει να καταγράφει ανάπτυξη και μπορεί ακόμα και μέσα στο 2022 να κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα.