Euroxx: «Βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 81% στις ελληνικές τράπεζες

Euroxx: «Βλέπει» περιθώρια ανόδου έως 81% στις ελληνικές τράπεζες

Τις αρνητικές τάσεις στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων και τις εκροές καταθέσεων λόγω της αβεβαιότητας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Euroxx, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το α'' τρίμηνο. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση «overweight» και για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές με περιθώρια ανόδου έως και 81%.

Πιο αναλυτικά, η Euroxx δίνει τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,86 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 40%, για την Eurobank στα 1,10 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 22%, για την ΕΤΕ στα 0,42 ευρώ, με περιθώριο +35% και για την Τρ. Πειραιώς στα 0,36 ευρώ με περιθώριο +81%.

Επισημαίνεται ότι παρά τις εκροές καταθέσεων από το σύστημα λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η έκθεση στον ELA περιορίστηκε στο 14% του συνολικού ενεργητικού (15% στο δ'' τρίμηνο 2016, 19% στο α'' τρίμηνο 2016). Επιπλέον, όλες οι τράπεζες, εκτός από την Alpha Bank, εμφάνισαν θετική δημιουργία νέων NPLs έναντι αρνητικής δημιουργίας στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Όλες οι τράπεζες ανέφεραν ότι οι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) παραμένουν εφικτοί για το σύνολο του 2017, ωστόσο οι αντίστοιχοι στόχοι για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) έχουν καταστεί πιο δύσκολοι. Τέλος, οι δείκτες κοινών κεφαλαίων CET1 διαμορφώθηκαν μεταξύ 16%-17,3% (13,9%-17% με πλήρη ενσωμάτωση της Βασιλείας ΙΙΙ).