Euroxx: Βλέπει εκτόξευση έως και 90% για τη μετοχή της Lamda - Νέα τιμή στόχος στα 14 ευρώ

Euroxx: Βλέπει εκτόξευση έως και 90% για τη μετοχή της Lamda - Νέα τιμή στόχος στα 14 ευρώ

Νέα τιμή - στόχο στα 14 ευρώ από τα 11 προηγουμένως δίνει η Euroxx για τον τίτλο της Lamda Development, με συνολικό περιθώριο ανόδου της τάξεως του 90% από τα τρέχοντα επίπεδα (τελευταίο κλείσιμο στα 7,38 ευρώ), καθώς όπως υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή η αξία που δίνει στην εταιρεία το έργο του Ελληνικού δεν έχει αποτιμηθεί ακόμα στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, σε έκθεσή της για την Lamda η Euroxx επισημαίνει ότι η καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της εταιρείας έφτασε τα 1,392 δισ. ευρώ, έχοντας ενισχυθεί με κέρδη αναπροσαρμογής 306 εκατ. ευρώ λόγω Ελληνικού. Έτσι η Lamda διαπραγματεύεται με discount 6% προς το NAV της.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η Lamda έχει εξασφαλίσει ήδη συμβόλαια προπώλησης αξίας 700 εκατ. ευρώ κυρίως από τις βίλες και την μαρίνα (MRT), με το στόχο έως το τέλος του 2021 να τοποθετείαι στα 1,2 δισ. ευρώ, κάτι που εξασφαλίζει ήδη τη χρηματοδότηση του έργου για τα πρώτα πέντε χρόνια και αρχίζει να δημιουργεί θετικές ταμειακές ροές.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η έναρξη των έργων υποδομής έχει προγραμματιστεί το α’ εξάμηνο του 2022 (ο πρώτος διαγωνισμός εντός Νοεμβρίου) και θα ακολουθήσουν τα κτίρια στο β’ εξάμηνο, ενώ το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για το Vouliagmeni Mall καλύπτει ήδη το 60% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Euroxx εκτιμά ότι τα περιθώρια ανόδου για το NAV της Lamda είναι της τάξεως του 78% κατά την περίοδο του έργου, ένα σημαντικό μέρος του οποίου θα έχει πραγματοποιηθεί εντός πέντε ετών.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η αξία των υφιστάμενων/«παραδοσιακών» δραστηριοτήτων της Lamda Development ανέρχεται στα 1,191 δισ. ευρώ (έναντι της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης των 1,304 δισ.) κάτι που σημαίνει ότι το Ελληνικό προσφέρεται ουσιαστικά σχεδόν στο κόστος του, δηλαδή στα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου τιμολογείται μόνο ένα μικρό μέρος της συνολικής ανοδικής δυναμικής της εταιρείας.

Επιπλέον, η Euroxx υποστηρίζει ότι βάσει ποιότητας ενεργητικού της η Lamda Development θα άξιζε να διαπραγματεύεται με μικρότερο discount (ή ακόμα και με premium) σε σχέση με την NAV της.