Euroxx: Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ

Euroxx: Ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ

Σε αύξηση της τιμής- στόχου για τη μετοχή της ΤΙΤΑΝ στα 23,7 ευρώ, από 18,7 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η αύξηση 52% οφείλεται στην καλή πορεία της εταιρείας, στην ανάκαμψη των πωλήσεων εξαμήνου, στη συγκράτηση του κόστους και στις καλές προοπτικές. Η Euroxx διατηρεί τη σύσταση overweight.

Ειδικότερα οι πωλήσεις εξαμήνου αυξήθηκαν 4,4% στα 821 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA συγκρατήθηκαν, καταγράφοντας οριακή πτώση 1,5% στα 135 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή διατηρεί θετικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τον όμιλο, καθώς εκτιμά πως η πρόσφατη άνοδος στο κόστος ενέργειας και μεταφορών, αντιμετωπίζονται από τη σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας.

Η ΤΙΤΑΝ αναμένεται να ευνοηθεί από το επίπεδο  τιμών στις ΗΠΑ, που υποστηρίζεται από την ισχυρή αγορά ακινήτων και τον αυξανόμενο αριθμό κατασκευών. Επίσης, η Euroxx εκτιμά πως η εταιρεία ευνοείται από την ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς κατοικίας, την έναρξη μεγάλων κατασκευαστικών έργων υποδομής και την εξομάλυνση των τιμών στην Αίγυπτο. Τέλος, οι επιδόσεις της εισηγμένης για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι ενθαρρυντικές καθώς κινείται προς την επίτευξη των στόχων ESG.