Ευρωπαϊκές πηγές: «Καμία ενημέρωση για τα F-16 – Θα συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες»

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, 18:01
-A +A
Ευρωπαϊκές πηγές: «Καμία ενημέρωση για τα F-16 – Θα συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες»

Η συμφωνία για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F- 16 ύψους 2,4 δισ. που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον φαίνεται να βρήκε τους εκπροσώπους των θεσμών μάλλον ανενημέρωτους.

Πηγή με γνώση του θέματος είπε στον ΣΚΑΙ ότι «οι δημοσιονομικές λεπτομέρειες θα πρέπει να συζητηθούν όταν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την συμφωνία». Πολλά όμως θα εξαρτηθούν από τους όρους αλλά και το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας ξεκαθαρίζει η ίδια πηγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η αποπληρωμή τους θα γίνει σταδιακά στα επόμενα 10 χρόνια ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο το κόστος των 2,4 δισ δεν αφορά μόνο την αναβάθμιση των F-16, η οποία θα κοστίσει 1,1 δισ. Τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν σε προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Όμως οι λεπτομέρειες θα πρέπει να παρουσιαστούν στους εκπρόσωπους των θερμών καθώς στο μνημόνιο υπάρχουν όρια στα επίπεδα δαπανών συμπεριλαμβανόμενου και του αμυντικού τομέα και οι δανειστές στο επόμενο διάστημα θα κληθούν να κρίνουν κατά πόσο η συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη βρίσκεται μέσα σε αυτά τα όρια.

Πηγή: skai.gr

 

Φωτογραφία: SOOC

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 20/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα