Ευκαιρίες στη λιανική τραπεζική στην Ελλάδα «βλέπει» η HSBC

Ευκαιρίες στη λιανική τραπεζική στην Ελλάδα «βλέπει» η HSBC

Ευκαιρία στην ελληνική αγορά τα επόμενα χρόνια βλέπει η βρετανική τράπεζα HSBC και γι' αυτό το λόγο επεκτείνει τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής με ανανεωμένα προϊόντα στη στεγαστική και στην καταναλωτική πίστη.

Όπως ανέφερε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, senior manager customer value management, retail banking & wealth management της HSBC, η τράπεζα εκτιμά ότι σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή να στηρίξει πιο ενεργά από πριν τη λιανική τραπεζική, καθώς προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω του 2% τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HSBC επανέρχεται στη στεγαστική πίστη μετά από 10 χρόνια παρέχοντας χρηματοδότηση για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ανακαίνιση και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Τα επιτόκια των νέων στεγαστικών δανείων της HSBC ξεκινούν από spread 2,75%, ενώ δίνεται χρηματοδότηση έως το 70% της αξίας του ακινήτου με διάρκεια 15 έτη και χρηματοδότηση έως 75% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια 10 έτη.

Όσον αφορά τα δάνεια για εργασίες ανακαίνισης, η χρηματοδότηση φτάνει έως το 50% της αξίας της ανακαίνισης, με το ποσό του δανείου να διαμορφώνεται έως 60.000 ευρώ και διάρκεια έως 10 έτη.

Στην καταναλωτική πίστη, η HSBC πρωτοπορεί προσφέροντας επιτόκιο 7,99% για νέες αγορές για τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα λανσάρει εκ νέου την υπηρεσία U Start! η οποία αφορά τους Έλληνες φοιτητές στη Μ. Βρετανία. Όπως τόνισε ο κ. Παπαναγιώτου, κάθε χρόνο 8.000-10.000 φοιτητές φεύγουν για το Ηνωμένο Βασίλειο και η HSBC, ως βρετανική τράπεζα, θέλει να στηρίξει τις προσπάθειές τους. Το U Start! αποτελεί εργαλείο καθ'  όλη τη διάρκεια των σπουδών παρέχοντας καταθετικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα, ιατρική ασφάλιση και ταξιδιωτική ασφάλιση. Οι Έλληνες γονείς μπορούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό και οι φοιτητές να κάνουν ανέξοδα αναλήψεις στη Μ. Βρετανία.

Δίνει επίσης δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Phone Home, η οποία επιτρέπει επείγουσα ανάληψη μετρητών και αντικατάστασης της κάρτας του φοιτητή, στην περίπτωση που χαθεί ή κλαπεί και επανέκδοση του αριθμού PIN της κάρτας. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα ISIC, η οποία προσφέρει στους φοιτητές πλήθος προνομίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα και σε 134 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.  Με την κάρτα οι φοιτητές μπορούν να απολαύσουν εκπτώσεις σε μέσα μεταφοράς, αγορές ρούχων, εισιτήρια για θεάματα και πολλά άλλα, ενώ παρέχονται και φοιτητικά προνόμια στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η HSBC θα είναι χορηγών των εκδηλώσεων του Ελληνοβρετανικού συμβουλίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αν ενημερώσει τους φοιτητές. 

Κ. Μαριόλης