Ευελιξία ζήτησε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ ο επίτροπος Έτινγκερ ενόψει του προϋπολογισμού 2021-2027

Ευελιξία ζήτησε από τα κράτη - μέλη της ΕΕ ο επίτροπος Έτινγκερ ενόψει του προϋπολογισμού 2021-2027

Ευελιξία και γρήγορες αποφάσεις ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει του νέου προϋπολογισμού ο αρμόδιος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ, προειδοποιώντας τόσο για περικοπές όσο και για επιπλέον δαπάνες οι οποίες θα προκαλέσουν αντιδράσεις από κάποιες χώρες.

«Στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσουμε. Για αυτό περιμένω από όλα τα κράτη-μέλη ευελιξία. Το χειρότερο θα ήταν να μην έχει η Ευρώπη νέο προϋπολογισμό», δήλωσε ο κ. Έτινγκερ σε πρωινή εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ενόψει της κατάθεσης σήμερα του σχεδίου προϋπολογισμού 2021-2027, του πρώτου προϋπολογισμού μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Ο κ. Έτινγκερ έκανε λόγο για μετριοπαθείς περικοπές στην αγροτική και στην διαρθρωτική πολιτική, αλλά και για την ανάγκη «να γίνουν περισσότερα» στον τομέα της έρευνας. Η Ευρώπη πρέπει σε πολλούς τομείς να επενδύσει «αποτελεσματικότερα και καλύτερα» και ταυτόχρονα οικονομικότερα, όπως π.χ. στους τομείς της άμυνας, της μετανάστευσης και της προστασίας των συνόρων, πρόσθεσε ο Επίτροπος και εξήγησε ότι ο νέος προϋπολογισμός θα είναι μεγαλύτερος, αλλά μόνο λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης του κόστους σε πολλούς τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Martin Meissner