Ευ. Τσακαλώτος: Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομία...

Ευ. Τσακαλώτος: Το μεγαλύτερο επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η οικονομία...

Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την οικονομία ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξαπολύοντας ταυτόχρονα νέα επίθεση κατά του Γ. Στουρνάρα λέγοντας ότι οι προβλέψεις του θα διαψευστούν. Παράλληλα έστειλε και μήνυμα προς τον Αλ. Τσίπρα δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει αριστερό κόμμα

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNN Greece ανέφερε ότι μετά τη συμφωνία για το χρέος, η Ελλάδα έχει το περιθώριο 15 ετών για να ανασυγκροτηθεί ενώ σημείωσε ότι η διευθέτηση του χρέους είναι ουσιαστικά η παρακαταθήκη του στη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε πως ο κ. Στουρνάρας θα διαψευστεί για μία ακόμα φορά. «Τρία χρόνια άνθρωποι σαν τον κ. Στουρνάρα και το ΔΝΤ μας έλεγαν ότι θα ήμασταν εκτός πλάνου και κάθε φορά ήμασταν εντός πλάνου και παραπάνω από το πλάνο. Οι θεσμοί πάντα υποτιμούσαν την απόδοση των μέτρων και το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου και πάντα εμείς είχαμε δίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ανέκαθεν ήταν πελατειακή η δομή του ελληνικού κράτους, αλλά η κυβέρνηση το έκανε πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης, ανέφερε πως «από τα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι δεν δώσαμε έμφαση σε ένα μέρος της δημόσιας διοίκησης.

Παρόλο που καταφέραμε σε πολλά σημεία να θωρακίσουμε το σύστημα από μελλοντικά φαινόμενα διαφθοράς, δεν αντιμετωπίσαμε αρκετά τη γραφειοκρατία, π.χ. να βγαίνουν πιο γρήγορα οι συντάξεις, να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος σε διάφορα γραφεία για να πάρει κάποιο επίδομα. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητα του πολίτη».

Σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι θα την υπέγραφε ακόμη και εάν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε τις εκλογές εξαιτίας της.

Τέλος έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικώς με τη επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως,  ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές την Κυριακή, πρέπει να παραμείνει αριστερό κόμμα. «Δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα κόμμα κλειστό, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ένα κόμμα σούπα», είπε χαρακτηριστικά. 

Φωτογραφία intime news