Ευ. Τσακαλώτος: Το αναπτυξιακό σχέδιο έχει δεσμεύσεις

Ευ. Τσακαλώτος: Το αναπτυξιακό σχέδιο έχει δεσμεύσεις

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, έχουμε έναν μήνα για τα προαπαιτούμενα και η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, σχεδόν έχει καταλήξει και ξέρουμε πως θα είναι ποιοτικά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την τοποθέτησή στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Σε αυτή την παρακολούθηση δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα, ούτε χρηματοδότηση», εξήγησε ο ίδιος, ωστόσο πρόσθεσε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο έχει δεσμεύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε πως η διαπραγμάτευση για τη μεταμνημονιακή εποχή δεν αφορά μια προληπτική γραμμή, αλλά μια ενισχυμένη παρακολούθηση, ενώ κάλεσε τόσο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γενημματά, «να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης».

Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο την ΝΔ όσο και το Κίνημα Αλλαγής, ότι δεν επικεντρώθηκαν στο ζήτημα ουσίας της σημερινής συζήτησης, που δεν είναι άλλη από το να μάθει ο ελληνικός λαός για το μέλλον.

«Όχι μόνο δεν έγινε αυτό που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι, αλλά δίνει απαντήσεις σε όλα αυτό το ολιστικό σχέδιο. Συντάξεις, αδήλωτη εργασία κατώτατος μισθός μπαίνουν στο κομμάτι της ανάπτυξης» είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Η ιστορία αποδεικνύει ότι αν οι φιλελεύθερες δημοκρατίες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας, κάποια στιγμή παύουν να είναι φιλελεύθερες δημοκρατίες. Το στοίχημα είναι μεγάλο και δεν μπορούμε να γυρνάμε πίσω, όταν είναι τόσο μεγάλο το διακύβευμα».

Φωτογραφία Intime News