Ευ. Τσακαλώτος: Τον Αύγουστο μπορεί να βγούμε στις αγορές μπορεί και όχι

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, 10:04 - Τελευταία ενημέρωση: 15:47
-A +A
Ευ. Τσακαλώτος: Τον Αύγουστο μπορεί να βγούμε στις αγορές μπορεί και όχι

Στην παραδοχή ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές τον ερχόμενο Αύγουστο είναι τεχνοκρατικής φύσεως και όχι πολιτική προέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναφερόμενος στην επίσκεψη Μοσχοβισί σημείωσε πως ήταν «large με όλους».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά για τις κινήσεις της κυβέρνησης το επόμενο δίμηνο, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel Καβάλας, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει η κυβέρνηση: «Τώρα κοιτάμε μπροστά, δηλαδή μπορεί να βγούμε στις αγορές μέχρι εκεί μπορεί και όχι - εμείς έχουμε δώσει την πολιτική κατεύθυνση στον ΟΔΔΗΧ, τον Οργανισμό που διαχειρίζεται το χρέος, που έχει ειδικούς για αυτό το θέμα. Δεν είναι πολιτική απόφαση, από εδώ και πέρα είναι τεχνοκρατική, ότι θα βγούμε βεβαίως, αλλά θα το αποφασίσουν αυτοί πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες στις αγορές...».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα τόνισε ότι «ήταν αυτό που λέμε και στην αργκό large και ήταν large με όλους, όχι μόνο με την δική μας κυβέρνηση» και εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την κριτική που άσκησε στον Επίτροπο.

Ερωτηθείς σχετικά για το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με επενδυτές διευκρίνισε ότι «χρειάζεται να πάει ένας υπουργός Οικονομικών, χρειάζεται να πάει ο υπεύθυνος του ΟΔΔΗΧ που είναι ο υπεύθυνος που διαχειρίζεται το ελληνικό χρέος, που είναι ένας εξαιρετικός δημόσιος υπάλληλος που ξέρει πολύ καλά τα θέματα, θα έρθει μαζί μου και ο Γιώργος Χουλιαράκης, που  έχει  εμπεριστατωμένη γνώση ειδικά στα δημοσιονομικά και να αναλύσει το χρέος».

Στο σημείο αυτό μίλησε και για τη θέση που είχε κατά της προληπτικής γραμμής πίστωσης, που την υποστήριζε ο κ. Στουρνάρας, λέγοντας πως θέλει «τώρα που είμαστε στα πόδια μας, να σοβαρευτούμε όλοι. Και η κυβέρνησή μου και η αντιπολίτευση και οι κοινωνικοί φορείς, να πάρουν την βαθιά ευθύνη ότι τώρα δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε και την αλληλεγγύη της Ευρώπης, αλλά πρέπει να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια οικονομία πάνω σε στέρεες βάσεις». 

Χαρακτήρισε καλή τη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας ότι «κάνουν πολλά πράγματα οι "Fyromίτες" και οι "Fyromίτισσες". Δηλαδή πρέπει να αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Πρέπει να βγάλουν από το Σύνταγμα τους τα αλυτρωτικά κομμάτια τα οποία έχουν. Συγχρόνως λένε πια -που δεν το έλεγαν- ότι «εμείς μπορεί να έχουμε μία γλώσσα μακεδονική αλλά είναι σλαβική», είναι στην οικογένεια των Σλάβων που ήρθε το 7ο και 8ο αιώνα που δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι θα έχουμε υπερπλεόνασμα φέτος στον κρατικό προϋπολογισμό και τις όποιες αποφάσεις τις παρέπεμψε για το φθινόπωρο, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα