Ευ. Τσακαλώτος: Η οικονομική μας πολιτική στηρίζεται σε βαθιές αριστερές ιδέες και αξίες

Ευ. Τσακαλώτος: Η οικονομική μας πολιτική στηρίζεται σε βαθιές αριστερές ιδέες και αξίες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει υπογράψει μνημόνιο, να έχει υπερφορολογήσει τους Έλληνες και δη τη μεσαία τάξη (όπως άλλωστε παραδέχονται και οι ίδιοι), αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπιστώνει ότι η πολιτική της βασίζεται σε βαθιές αριστερές ιδέες και αξίες. Αυτό, μάλιστα, τόνισε μιλώντας στη Βουλή, παραθέτοντας το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών η παρούσα κυβέρνηση έχει ασκήσει διαφορετική οικονομική πολιτική, στον τομέα της ανάπτυξης, της εργασίας και «στηρίζεται σε βαθιές αριστερές ιδέες και αξίες».

Εξάλλου, κατά τον ίδιο, αυτό που θα κριθεί στις εθνικές εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε τον ερχόμενο Οκτώβριο είναι «αν θα έχουμε την ικανότητα να φτιάξουμε θεσμούς που στηρίζονται σε αυτές τις αξίες και αντιμετωπίζουν τον Όρμπαν, τον Σαλβίνι και Brexit που με ελαφρά καρδιά δεν σκέφτεστε που οδηγείτε την χώρα με την πολιτική σας».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να βρει απάντηση στα αιτήματα του κόσμου εργασίας. «Η αλληλεγγύη δεν είναι αίσθημα,  είναι ζωηρή πρακτική. Γι' αυτό περάσαμε νομοσχέδια, όπως αυτό της ιθαγένειας», είπε χαρακτηριστικά.