Ευ. Τσακαλώτος: Δεν είναι θετική η υπεραπόδοση

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν είναι θετική η υπεραπόδοση

Την ώρα που η κυβέρνηση υπερφορολογεί τους Έλληνες πολίτες, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει τα τεράστια υπερπλεονάσματα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπάθησε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στόχο την υπεραπόδοση! «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει ποτέ ότι είναι θετική η υπεραπόδοση», είπε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, επιχειρώντας ουσιαστικά να διαψεύσει τα στοιχεία.

Ειδικότερα, κατά τον ίδιο ο λόγος της υπεραπόδοσης είναι η μείωση της ανεργίας και τα «καλύτερα αποτελέσματα σε μη παραμετρικά μέτρα».

«Δημιουργεί αξιοπιστία η υπεραπόδοση, αλλά ποτέ δεν την είχαμε στόχο. Στόχος μας ήταν να είμαστε εντός των στόχων. Η διαφορά είναι ότι αντίθετα με όσα λέγανε Μητσοτάκης και Γεννηματά ότι εμείς απλώς δίνουμε παροχές, εμείς μπορούμε να σχεδιάζουμε με μόνιμα μέτρα από το 2019 αντί να σχεδιάζουμε έκτακτα μέτρα», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα απαντώντας στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την ενισχυμένη εποπτεία, παραδέχτηκε ότι όντως υπάρχει! Ωστόσο, έριξε την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις κι όχι στο όχι τόσο μακρινό 2015 με την υπερήφανη διαπραγμάτευση. «Δεν νομίζω να πιστεύουν οι δανειστές και ο λαός ότι εμείς ευθυνόμαστε για το χρέος. Ούτε Κύπρος, Πορτογαλία είχαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», τόνισε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Νωρίτερα, ο ίδιος αναφέρθηκε στη μη περικοπή των συντάξεων, παρουσιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων που προεξοφλούσαν το νέο κόψιμο των συντάξεων. «Μπορούμε να συνεχίσουμε σαν ήρεμη δύναμη να κάνουμε τη στρατηγική μας χωρίς να θριαμβολογούμε. Ο κόσμος διαβάζει τις εφημερίδες και βλέπει τα κανάλια και μπορεί να τα συγκρίνει στην πράξη», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ επιστράτευσε το γνωστό βρετανικό του χιούμορ για να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία. Αρχικά υπενθύμισε την… φυματική σαρανταποδαρούσα και τον πήχη που έχει βάλει χαμηλά η Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι τελικά η ΝΔ επέμεινε κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να περάσει από… πάνω!

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του θυμήθηκε και τον παλαιό βολεϊμπολίστα πασαδόρο, Σάκη Μουστακίδη, υποστηρίζοντας ότι πήρε τις καλύτερες ασίστ από τη ΝΔ. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα παραλλήλισε τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην παίχτη του NBA, Τζόν Στόκτον, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ στις ασίστ στο μαγικό κόσμο του NBA.

Κλείνοντας την ομιλία του μίλησε ακόμη και για… φρουιζελέδες: «Με ενοχλεί βαθύτατα ότι σας ενοχλεί βαθύτατα ότι η Ε.Ε. αποδέχεται την πολιτική μιας κυρίαρχης κυβέρνησης και βγαίνουν τα ΜΜΕ σας και λένε για Ευρωπαίους φρουιζελέδες. Τι θέλετε; Να χτυπά την ελληνική κυβέρνηση η Ε.Ε.; Θέλετε οι εκλογές να μην έχουν νόημα, να μην έχουμε κοινωνικό κράτος αλλά πολιτική λιτότητας».

Τέλος, πληρωμένη απάντηση έδωσε στον κ. Τσακαλώτο ο Χρ. Σταϊκούρας. «Οι ασίστ είναι σε συμπαίχτη όχι σε πολιτικό αντίπαλο! Αποκλείεται να σας έδωσα ασίστ γιατί είστε πολιτικός αντίπαλος, όμως χάσατε την μπάλα και είστε ανοιχτός στην άμυνα», είπε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ.