ΕΥ: Ενδιαφέρον από 13 επενδυτές για την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

ΕΥ: Ενδιαφέρον από 13 επενδυτές για την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Την εκδήλωση «πολύ σημαντικού ενδιαφέροντος» για τη διαδικασία πώλησης των συμμετοχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, τη CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και τη Laiki Factors & Forfeiters, ανακοίνωσε η ΕΥ, εκ μέρους του Ειδικού Εκκαθαριστή της τράπεζας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η EY, εκ μέρους του Ειδικού Εκκαθαριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου και αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης των συμμετοχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου στην Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, τη CPB Asset Management ΑΕΔΑΚ και τη Laiki Factors & Forfeiters και κατόπιν της αξιολόγησης των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εκδήλωση πολύ σημαντικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «στην παρούσα φάση της διαδικασίας, υπάρχουν 13 επενδυτές, οι οποίοι επιλέχθηκαν για τη φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών. Οι προαναφερόμενοι επενδυτές προέρχονται κυρίως από τον διεθνή χώρο και ανάμεσα στους ενδιαφερομένους υπάρχει καλή αναλογία μεταξύ εταιρειών επενδύσεων (funds), τραπεζικών ιδρυμάτων και ομίλων επιχειρήσεων (conglomerates)».