Έτοιμος ο Μακάφι να ξεσκεπάσει τον ιδρυτή του Bitcoin

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, 14:00 - Τελευταία ενημέρωση: 14:09
-A +A
Έτοιμος ο Μακάφι να ξεσκεπάσει τον ιδρυτή του Bitcoin

Την ταυτότητα του ιδρυτή του Bitcoin ή αλλιώς του Σατόσι Νακαμότο θέλει να ξεσκεπάσει ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδρυτής της εταιρείας antivirus McAfee, Τζον Μακάφι.

Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τον νόμο στις ΗΠΑ, είχε δηλώσει αρχικά πως θα αποκαλύψει την ταυτότητα του Νακαμότο «εντός μίας εβδομάδας».

Στη συνέχεια όμως, μετά από προτροπή του δικηγόρου του, έκανε πίσω διότι όπως επεσήμανε, «η αντιπαράθεση αυτή μπορεί να βλάψει την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την έκδοση στις ΗΠΑ».

Το όνομα του Σατόσι Νακαμότο διαπνέεται εδώ και χρόνια από ένα μυστήριο, καθώς ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για ένα άτομο ή μια ομάδα που χρησιμοποιεί το παραπάνω ψευδώνυμο, ενώ δεν λείπουν και οι υποστηρικτές της θεωρίας ότι ο Νακαμότο έχει πεθάνει.

Σύμφωνα με τον Μακάφι, ωστόσο, ο ιδρυτής του bitcoin ζει και βασιλεύει και μένει στις ΗΠΑ.

«Του έχω μιλήσει και δεν είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που θέλω να αποκαλύψω την ταυτότητά του», δήλωσε από τις Μπαχάμες ο Μακάφι σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακάφι έχει προβλήματα με την αμερικάνικη Δικαιοσύνη, καθώς οι Αρχές τον αναζητούν για να καταθέσει για τον φόνο ενός γείτονά του.

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 02/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα