Σάββατο 27 Μαΐου 2017, 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 17:43

-A +A

Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκαν οι βελτιωμένες προσφορές από Calamos-Exin και Fosun

Σάββατο 27 Μαΐου 2017, 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 17:43
Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκαν οι βελτιωμένες προσφορές από Calamos-Exin και Fosun
-A +A

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς υποβλήθηκαν χθες οι τελικές βελτιωμένες προσφορές, από τους δύο επικρατέστερους διεκδικητές, την ελληνοαμερικανική κοινοπραξία Calamos - Exin και τον κινεζικό όμιλο Fosun.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο μέτοχος, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, οι προσφορές θα αξιολογηθούν σε συνεργασία με τους συμβούλους Goldman Sachs και JP Morgan και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι 75%, ενώ από το τίμημα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι από την πώληση ο μέτοχος δεν θα εγγράψει ζημιά, καλύπτοντας τη λογιστική αξία στην οποία έχει εγγράψει την εταιρεία στα βιβλία του και η οποία είναι κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

Χθες η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017, με βάση τα οποία τα κέρδη προ φόρων του ομίλου είναι αυξημένα κατά 54,5%, στα 18,7 εκατ. ευρώ έναντι 12,1 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στα αποτελέσματα του τριμήνου ξεχωρίζει η περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου, υπερβαίνοντας το όριο του 100% του δείκτη φερεγγυότητας χωρίς τη χρήση του μεταβατικού μέτρου  για τις τεχνικές προβλέψεις.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα