ΕΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του ΜcArthour Glen τις Κυριακές

ΕΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της λειτουργίας του ΜcArthour Glen τις Κυριακές

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εναντίον της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, (δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 13 Δεκεμβρίου του 2019) με την οποία δίνεται η δυνατότητα στο εκπτωτικό χωρίο ΜcArthour Glen να ανοίγει 32 Κυριακές τον χρόνο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας το νομικό επιτελείο της συνομοσπονδίας ετοιμάζει την αντίδραση των εμπόρων οι οποίοι, όπως σημείωσε, αισιοδοξούν ότι θα απορριφθεί η απόφαση, όπως έγινε και στο παρελθόν. Μέχρι τις ‪13 Φεβρουαρίου‬ 2020 η ΕΣΕΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν ένομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει πως τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων, θα λειτουργούν επιπλέον Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην απόφαση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης με την οποία τροποποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού - 'Αγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ