Ερώτηση Αδ. Γεωργιάδη προς Ευ. Τσακαλώτο για το κοινωνικό μέρισμα

Ερώτηση Αδ. Γεωργιάδη προς Ευ. Τσακαλώτο για το κοινωνικό μέρισμα

Την καθυστέρηση της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος επισημαίνει μέσω ερώτησής του στη Βουλή ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι έχουν παρέλθει δυο μήνες από την εκπνοή της τελευταίας παράτασης, ήτοι στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και περίπου ενάμιση χρόνος από την υποβολή των αιτήσεων και ακόμη δεν έχει καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτά, λοιπόν, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, πότε προτίθεται να καταβάλει το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

"ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος

Λόγω του μεγάλου αριθμού αδιεκπεραίωτων εκκρεμών υποθέσεων κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με την αριθμ. ΔΕΑΦ 1075889 ΕΞ 2015 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1167/Β/18.06.2015) ορίζεται ότι «Για λοιπές αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω μεγάλου ελέγχου δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015».

Παρόλα αυτά, έχουν παρέλθει δυο μήνες από την εκπνοή της τελευταίας παράτασης και περίπου ενάμιση χρόνος από την υποβολή των αιτήσεων και ακόμη δεν έχει καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του απέστειλε σχετικά έγγραφα στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του διαστήματος αυτού, τα οποία είτε αφορούν συγκεκριμένες αναφορές πολιτών, είτε γενικότερα σκέψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις της Αρχής προκειμένου στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ανέκυψαν από την έρευνα πλήθους περιπτώσεων.

Συνεπώς, ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

Πότε προτίθεστε να καταβάλλετε το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους;"