Εριουργία Τρία Άλφα: Προς ΑΜΚ 1,1 εκατ. ευρώ

Εριουργία Τρία Άλφα: Προς ΑΜΚ 1,1 εκατ. ευρώ

Την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 11 Ιανουαρίου με σκοπό την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 1,1 εκατ. Ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ανακοίνωσε η Εριουργία Τρία Άλφα.

Τα συνολικά κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, θα διατεθούν κυρίως για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της Εταιρίας και συγκεκριμένα για την αποπληρωμή υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων της.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας , οι βασικοί μέτοχοι (οικογένεια Εφραίμογλου) προτίθενται να καλύψουν την αναλογία τους στη παρούσα αύξηση, καθώς και να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην Εταιρία, μέχρι: α) την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και β) εφόσον οι γενικότερες συνθήκες της κεφαλαιαγοράς το επιτρέψουν, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τη παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το τελικό ύψος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθοριστεί από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία δημοσιεύει τον απολογισμό χρήσης κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση, που ολοκληρώθηκε το 2013, ύψους 1.134.830 ευρώ, που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της εταιρίας, για την αποπληρωμή δανεισμού και για την χρηματοδότηση της νέας δραστηριότητας της επένδυσης της εταιρίας σε ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά πάρκα) η οποία αποφασίστηκε με τις από 10/9/2012 Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της εταιρίας, κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπελήφθη σημαντικά του στόχου της, και αντί των 2.244.190 νέων κεφαλαίων, συγκεντρώθηκαν μόνο 1.134.830, διότι αντί των 793.000 μετοχών υπήρξε εγγραφή μόνον για 401.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές. Από τον πίνακα των νέων μετοχών, προκύπτει ότι, πέραν της οικογένειας Μηνά Εφραίμογλου ελάχιστοι άλλοι μέτοχοι ενεγράφησαν.

Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανήλθε κατά τη χρήση 2013 σε 2.861.130,00 Ευρώ, διαιρούμενο σε 766.000 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές και 245.000 προνομιούχες, ονομαστικές άνευ ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,83 Ευρώ η καθεμία.

Τα κεφάλαια διατέθηκαν κατά  1.075 ευρώ για αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων,  για την κάλυψη των εξόδων της έκδοσης διατέθηκαν 37,8 χιλ ευρώ και για κεφάλαιο κίνησης 22χιλ. ευρώ.