Ericsson: Σχεδιάζει περικοπές 25.000 θέσεων εργασίας

Ericsson: Σχεδιάζει περικοπές 25.000 θέσεων εργασίας

Σε περικοπές θέσεων εργασίας που αναμένεται να φθάσουν έως και τις 25.000 σχεδιάζει να προχωρήσει ο όμιλος κινητής τηλεφωνίας Ericsson, στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης δαπανών που εφαρμόζει. Οι μειώσεις προσωπικού αφορούν τις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό, όπως δημοσιεύει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που δημοσιεύει στο site η Ericsson υποστηρίζει ότι προς το παρόν δεν έχουν καθοριστεί ποιές επιχειρήσεις ή ποιές χώρες θα θιγούν. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για συγκεκριμένα μέτρα ή να εξαιρέσουμε οποιαδήποτε χώρα».

Σημειώνεται πως συνολικά η Ericsson απασχολεί 109.000 εργαζομένους.

Από τον Ιούλιο έχει γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να επιταχύνει τα όποια μέτρα προκειμένου να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει για διπλασιασμό του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους σε σχέση με το 2016. Παράλληλα, έχει επισημάνει την προσήλωσή της στο στόχο που έχει θέσει για μείωση των ετήσιων δαπανών της κατά τουλάχιστον 10 δισ. κορόνες (1,2 δισ. δολάρια) έως τα μέσα του 2018.

Σημειώνεται πως η απόδοση της εταιρείας δέχεται έντονες πιέσεις τόσο από την κινεζική Huawei και τη φινλανδική Nokia, όσο και από τις μειωμένες δαπάνες των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.