Εργαλείο εξωστρέφειας για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια

Εργαλείο εξωστρέφειας για την ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια
Ο κος Γιάννης Μίχος, President & Managing Director της U.T.C. International Transport S.A. και ο κος Ευθύμιος Βαρεντζάκης, CEO & General Manager της εταιρείας Euro Voyager Enterprises S.A., εκπρόσωπος της Air Canada στον τομέα του cargo.

Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να έχουν σαφή αντίκτυπο στην οικονομία, τις μεταφορές και άρα τις εξαγωγές, η εταιρεία UTC που δραστηριοποιείται στον τομέα των αερομεταφορών πάσης φύσεως εμπορευμάτων και ειδικότερα στα νωπά αλιεύματα, έδωσε ανάσα στις ελληνικές εξαγωγές προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας. 

Αναφερόμαστε στην υπογραφή αποκλειστικής συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας και της καναδικής αεροπορικής εταιρείας AIR CANADA για τη ναύλωση αεροσκάφους που, εν μέσω καραντίνας και μάλιστα εβδομαδιαίως, διασφάλισε την ποιοτική μεταφορά ελληνικών ψαριών των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια, με τον πιο αξιόπιστο τρόπο διανομής, στις υπόλοιπες περιοχές ζήτησης του Καναδά και των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία, μετά την επιτυχία των δρομολογίων, είναι πολύ κοντά στο να επεκτείνει τη ναύλωση του αεροσκάφους για τις μεταφορές των ευπαθών προϊόντων και για το χειμώνα του 2020-21, ξεκινώντας από το Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της UTC τονίζει πόσο σημαντικός παράγοντας για τις εξαγωγές είναι το ανταγωνιστικό κόστος μεταφοράς και επισημαίνει ότι «η αύξηση των εξαγωγών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας βοηθάει στην ανάπτυξή της, άρα και στην ευημερία της χώρας. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως μόνο με τον τουρισμό, ανάπτυξη δεν υπάρχει και δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα με την κρίση του Covid-19 το επιβεβαιώνουν».