Έργα ύψους €43 εκατ. στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Έργα ύψους €43 εκατ. στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Μία σειρά από έργα στις εθνικές οδούς Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Πατρών-Τρίπολης και Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, που έχουν προϋπολογισμό περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ, προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να δημοπρατηθούν νέα έργα στα οδικά δίκτυα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «πρόκειται για τις πιο κρίσιμες και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο το ποσό που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με σκοπό να παρέχουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές στους πολίτες».

Επίσης, όπως προσέθεσε ο περιφερειάρχης, «με τα έργα που έχουμε προγραμματίσει, θα αποκαταστήσουμε και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη λειτουργία των εργοταξίων, για την κατασκευή της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού».

Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων αναμένεται να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στις αρχές Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθούν τα έργα για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από το Αντίρριο έως και το Μενίδι Αμφιλοχίας και της εθνικής οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, έως και τα όρια νομού Ηλείας, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 14.000.000 ευρώ.

Ακόμη, αντίστοιχες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί και στην εθνική οδό Πατρών-Τριπόλεως, με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ.

Επίσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να δημοπρατηθούν νέα έργα στις εθνικές οδούς Πατρών-Πύργου, Αγρινίου-Θέρμου-Καρπενησίου, Αμφιλοχίας- Βόνιτσας-Λευκάδας, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, θα γίνουν έργα για τη διαμόρφωση των κόμβου εισόδου και εξόδου σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο, ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, όπως και στο οδικό δίκτυο της Αχαΐας, της Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, που έχουν προϋπολογισμό περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, «με τα συγκεκριμένα έργα θα αποκατασταθούν προβλήματα δεκαετιών, που όχι μόνο δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: SΟΟC