Έρευνα της εισαγγελίας στην Καλιφόρνια για την υπόθεση της Wells Fargo

Έρευνα της εισαγγελίας στην Καλιφόρνια για την υπόθεση της Wells Fargo

Ποινική έρευνα για τη Wells Fargo διέταξε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Καλιφόρνια, σχετικά με το πρόσφατο σκάνδαλο της τράπεζας, όπου οι εργαζόμενοι άνοιξαν χωρίς εξουσιοδότηση λογαριασμούς των πελατών της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γενικός εισαγγελέας Kamala Harris έδωσε «πράσινο φως» για κατασχέσεις αρχείων και λοιπών εγγράφων της τράπεζας, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Μεταξύ των εγγράφων που αναμένεται να κατασχεθούν είναι και ο κατάλογος των λογαριασμών των πελατών, που ανοίχθηκαν στο διάστημα μεταξύ του Μαΐου του 2011 και του Ιουλίου του 3015.

Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα της αμερικανικής τράπεζας, η οποία έχει υποστεί ζημιά στη φήμη της. Πρόσφατα μάλιστα, το σκάνδαλο οδήγησε στη ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντα συμβούλου της, John Stumpf, πριν μερικές εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της Wells Fargo, Mark Folk, αρκέστηκε να σχολιάσει στη Los Angeles Times πως «η τράπεζα συνεργάζεται για την παροχή των αιτούμενων πληροφοριών».

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του αρμοδίου τμήματος Δικαιοσύνης στην Καλιφόρνια ανέφερε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει σε σχολιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ρυθμιστικές αρχές επέβαλλαν στη Wells Fargo να πληρώσει πρόστιμα 190 εκατ. δολαρίων στους πελάτες της ως αποζημίωση για το σκάνδαλο, ενώ απολύθηκαν περίπου 5.300 υπάλληλοι.