Έρευνα της Fed για την Deutsche Bank λόγω συναλλαγών με την Danske Bank

Έρευνα της Fed για την Deutsche Bank λόγω συναλλαγών με την Danske Bank

Υποχωρεί η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Fed αποφάσισε να διερευνήσει τις σχέσεις της γερμανικής τράπεζας με την δανέζικη Danske Bank, δίνοντας τροφή σε σενάρια που κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η Fed ερευνά τη διαχείριση δισεκατομμυρίων δολαρίων της Deutsche Bank και ενδεχόμενες ύποπτες συναλλαγές που είχε με την Danske Bank.

Η έρευνα της Fed είναι σε αρχικό στάδιο και εξετάζει κατά πόσο το τμήμα της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη ήλεγχε σωστά τη μεταφορά κεφαλαίων που εκτελούσε εξ ονόματος της Danske από την εσθονική της μονάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα διενεργεί εσωτερική έρευνα για την υπόθεση της Danske και ότι δεν έχει ενδείξεις για παρατυπίες από την πλευρά της τράπεζας.

Η Danske αποτελεί αντικείμενο έρευνας για ύποπτες συναλλαγές ύψους 200 δισ. ευρώ από το 2007 έως το 2015. Η Deutsche Bank έχει ανακοινώσει ότι ενήργησε ως ανταποκρίτρια τράπεζα για την Danske Bank στην Εσθονία.

Τι απαντά η γερμανική τράπεζα

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε αρκετά αιτήματα από ρυθμιστικούς φορείς και αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δώσει πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση της τράπεζας Dankse.

«Δεν υπάρχουν έρευνες», ανέφερε η Deutsche Bank σε ανακοίνωσή της. «Αλλά έχουμε λάβει αρκετά αιτήματα για πληροφορίες από ρυθμιστικούς φορείς και αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο». Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι συνεχίζει να παράσχει πληροφορίες και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.

«Δεν προκαλεί καμία έκπληξη που οι ίδιες οι αρχές που διενεργούν την έρευνα και οι τράπεζες ενδιαφέρονται για την υπόθεση της Danske και για τα διδάγματα από αυτήν», προσέθεσε η Deutsche Bank.