Έρευνα για τη διαρροή δεδομένων από το Facebook ετοιμάζει η Ιρλανδία

Έρευνα ετοιμάζει η ρυθμιστική Αρχή της Ιρλανδίας σχετικά με κυβερνο-επιθέσεις που επέτρεψαν σε χάκερς να έχουν πρόσβαση σε 50. εκατ. λογαριασμούς χρηστών του Facebook.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ιρλανδική Αρχή ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα, καθώς αυτό υπαγορεύουν οι νέοι – αρκετά πιο αυστηροί - ευρωπαϊκοί κανόνες, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να επιφέρουν «σκληρά» πρόστιμα στον τεχνολογικό κολοσσό.

Το Facebook ανακάλυψε ένα «κενό» ασφάλειας που άφησε εκτεθειμένους πάνω από 50 εκατ. λογαριασμούς χρηστών σε χάκερς οι οποίοι κατάφεραν να «σπάσουν» το δίκτυο του κοινωνικού μέσου δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της μεγάλης εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε σε ένα blog ότι ομάδα μηχανικών της διαπίστωσε ότι οι επιτιθέμενοι εντόπισαν μια αδυναμία στον κώδικα του Facebook σχετικά με τη λειτουργία «Προβολή ως» την Τρίτη. Η λειτουργία «Προβολή ως» επιτρέπει στους χρήστες να δουν πως μοιάζει το προφίλ τους με άλλους χρήστες στην πλατφόρμα.

Το κενό ασφαλείς στην εν λόγω λειτουργία επέτρεψε  στους χάκερς να αποκτήσουν ψηφιακά κλειδιά πρόσβασης, τα οποία τους επιτρέπουν να παραμένουν συνδεδεμένοι στην υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν ξανά τον κωδικό πρόσβασης τους - κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των λογαριασμών και άλλων ατόμων.

Διαβάστε ακόμη:

- Πώς έγινε το διπλό σκάνδαλο διαρροής δεδομένων χρηστών του Facebook